Regina Elisabeta a dat lovitura la 95 de ani. Nimeni nu o mai poate opri pe suverană

Regina Elisabeta a dat lovitura la 95 de ani. Nimeni nu o mai poate opri pe suverană Regina Elisabeta a II-a. Sursa foto: Twitter

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, își va lansa în viitorul apropiat propria marcă de ketchup și sos brun autohton. Toate condimentele au fost create la reședința Sandringham din Norfolk, folosind ingrediente din regiune. Capriciile suveranei din bucătărie nu se termină, însă, aici.

Regina Elisabeta deține acum propria marcă de ketchup, „aromatizat cu curmale, suc de mere și condimente”, și sos brun, care are un gust și o consistență asemănătoare sosului pentru friptură și este „plin de oțet și condimente”.

Regina Elisabeta își va lansa propria marcă de ketchup

Ketchup-ul, pe bază de roșii, este „ideal pentru micul dejun sau pentru orice moment al zilei”. Nu se cunoaște momentan data exactă a lansării sosurilor picante, iar acestea nu pot fi achiziționate încă de pe magazinul online Sandringham Estate, acolo unde au fost create condimentele utilizate la prepararea produsului.

Acestea au, însă, un preț de aproximativ 9 dolari (6,99 lire sterline) pentru o porție de 10 uncii. „Dacă plătesc 6,99 lire sterline pentru o sticlă de ceva, vreau să am vin în ea”, a declarat un localnic pentru The Sun, nepărând foarte impresionat de lansarea ketchupului.

De unde provin ingredientele băuturii preferate de suverană

Capriciile reginei în bucătărie nu se termină aici. Ea este, de asemenea, un fan al ginului, așa că Palatul Buckingham a renunțat la propriul brand de băutură în 2020. Băutura preferată de regina britanică este făcută cu ingrediente din grădinile reședinței sale londoneze.

Aceasta este disponibilă online de la Royal Collection Trust și are arome de fructe de păducel, verbină de lămâie, frunze de mure și frunze de dafin amestecate într-un cocktail delicios. Este, de asemenea, infuzat cu note de citrice și ierburi, iar o sticlă de 24 de uncii, cu o concentrație de 42 ABV, costă 50 de dolari.

„A îmbătrânit incredibil de bine”

Site-ul scrie că ginul este „băutura perfectă pentru potolirea setei de vară”. Procesul de servire recomandat este de a „turna o măsură de gin într-un tumbler umplut cu gheață înainte de a adăuga tonic și o felie de lămâie”.

Alcoolul este o componentă majoră pe care regina o atribuie longevității sale. Bryan Kozlowski, cercetător al culturii britanice, a detaliat anterior pentru The Post cum a ajuns suverana să prospere în nouă decenii pe tron.

„A îmbătrânit incredibil de bine și este paradigma sănătății și a stării de bine”, a spus el, adăugând că monarhul se bucură de ceaiul de după-amiază de Darjeeling cu sandvișuri și scones. „Ea va accepta și cea mai mică felie de tort”, a adăugat cercetătorul. „Așa cum sfătuiesc adesea dieteticienii, ar trebui să vă permiteți răsfățuri ocazionale”.