Catastrofă în orașul New York. Cel puțin 19 persoane, dintre care 9 copii, au murit într-un incendiu

Catastrofă în orașul New York. Cel puțin 19 persoane, dintre care 9 copii, au murit într-un incendiu sursa: captură video

Un tragic eveniment s-a înregistrat duminică, în cartierul Bronx din New York, acolo unde flăcările unui incendiu au făcut ravagii. Cel puțin 19 persoane au decedat.

Dezastru provocat de un incendiu ce a izbucnit, duminică, în cartierul Bronx din New York. 63 de persoane s-au ales cu răni, din cauza flăcărilor, iar 31 dintre au fost transportate de urgență, la spital, fiind în stare gravă.

Ultimele informații anunță un bilanț cutremurător. Cel puțin 19 persoane au murit, inclusiv nouă copii, în urma acestui incendiu, după cum anunță autoritățile americane, citate de abc7ny.com.

Din primele informații, cel puțin 63 de persoane au fost afectate. S-au înregistrat 19 morți, dintre care 9 copii

Oficialii spun că incendiul ca izbucnit într-un apartament duplex de la etajul trei al unui bloc cu 19 etaje din 333 East 181st Street, în secțiunea Tremont din Bronx, duminică, cu puțin înainte de ora locală 11.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o conferință de presă, comisarul FDNY, Daniel Nigro, a declarat că 32 de persoane au fost trimise la spital în stare gravă, iar în total cel puțin 63 de persoane au fost rănite. Rănirea predominantă pentru cele 32 de victime a fost inhalarea gravă de fum.

Pompierii au ajuns foarte repede la locul incendiului, la trei minute după ce a fost efectuat apelul la 911. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauzele în care a izbucnit focul

Pompierii au sosit la locul cu pricina la trei minute după ce fusese efectuat apelul inițial. Victimele au fost găsite în casa scării, potrivit comisarului, în timp ce fumul se tot extindea în clădire. Nigro a observat că o ușă a fost lăsată deschisă, ceea ce a permis răspândirea focului și a fumului.

Autoritățile au mai anunțat că incendiul a fost stins, dar pompierii continuă să lucreze la fața locului. O anchetă este în curs desfășurare, dar pompierii spune că incendiul nu este unul considerat suspect.