Surpriza uriașă dintr-un dosar DIICOT: politicieni români, clienți fideli ai dealerilor de droguri! Pe lista preferințelor: cocaina și canabisul. De unde își procurau demnitarii substanțele

Surpriza uriașă dintr-un dosar DIICOT: politicieni români, clienți fideli ai dealerilor de droguri! Pe lista preferințelor: cocaina și canabisul. De unde își procurau demnitarii substanțele sursă: arhivă

Dacă o mare parte a clasei politice din România este „slab alfabetizată”, așa cum a susținut un oficial al Băncii Naționale a României, se pare că unii politicieni sunt și consumatori pătimași ai substanțelor interzise. Totul s-a descoperit în cadrul unor percheziții realizate de agenții de poliție ai Serviciului Antidrog din BCCO București și procurorii DIICOT.

Polițiștii Serviciului Antidrog din BCCO București și procurorii DIICOT au realizat în zilele de joi și vineri percheziții în mai multe regiuni din București și Dâmbovița. Operațiunile din Capitală au fost finalizate joi, 9 decembrie, și au vizat patru locuințe. În Dâmbovița, forțele autoritare au percheziționat trei domicilii.

Percheziții BCCO și DIICOT în București și Dâmbovița

În urma intervențiilor BCCO și DIICOT, au fost descoperite 600 de grame de cocaină, 4 kilograme de cannabis și 5 grame de ciuperci halucinogene. O parte din cocaină era porționată și ambalată spre a fi distribuită mai departe, astfel: 22 pungi mari a câte 10 grame (pentru petreceri private ce aveau să aibă loc în weekendul 11-12 decembrie) și 48 de pungulițe a câte un gram fiecare (pentru consum individual sau de cuplu).

De asemenea, polițiștii și procurorii au mai confiscat și sume importante de bani, adunate în ultimele două zile, de la consumatorii de substanțe interzise: 137.300 de lei, 8.450 de euro, 100 de lire sterline și 100 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politicieni români, consumatori fideli ai substanțelor interzise

Surpriza vine, însă, din partea consumatorilor, printre care s-a aflat că se numără și politicieni angajați chiar la Palatul Parlamentului. Portretul realizat, recent, de un oficial al BNR, care preciza că o mare parte a clasei politice din România se află în zona „slab alfabetizată”, pare că începe să prindă un contur mult mai amplu.

Potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro, persoane din clasa politică obișnuiau să își cumpere substanțele interzise fie din Centrul Vechi, din hoteluri celebre din București sau din cluburi din teritoriul Parcului Herăstrău.

Cum a încercat să se salveze un traficant de droguri din Sectorul 2

La momentul efectuării perchezițiilor domiciliare de către forțele BCCO și DIICOT, unul dintre traficanții vizați, care își organiza operațiunile la o locuință din Sectorul 2, a încercat să scape de autorități. Nu i-a ieșit, însă, fiindcă în momentul în care a aruncat pe fereastră patru pungi a câte un kg de cannabis, acestea au căzut în apropierea unei bucureștence care ieșise la plimbare cu un câine.

În atenția agenților de poliție ai Serviciului Antidrog din BCCO București și a procurorilor DIICOT se aflau cinci persoane. Dintre acestea, trei au fost reținute și sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri, precum și de constituirea de grup infracțional. Toți trei acuzații riscă peste 15 ani de închisoare.