Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri incredibile! Droguri în Parlament. S-au depistat urme de cocaină în toaletele din apropierea premierului 
Dezvăluiri incredibile! Droguri în Parlament. S-au depistat urme de cocaină în toaletele din apropierea premierului 

Dezvăluiri incredibile! Droguri în Parlament. S-au depistat urme de cocaină în toaletele din apropierea premierului 

Președintele Parlamentului a promis că va chema poliția pe fondul creșterii numărului de dovezi privind consumul de cocaină și alte substanțe ilegale în Parlament.

Se pare că au fost descoperite dovezi de cocaină în cele mai apropiate toalete ale premierului Boris Johnson. Vestea vine pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la consumul de droguri, precum cocaina și alte substanțe ilegale în Parlament.

După cum a raportat The Times, au fost identificate dovezi de cocaină în toaletele cele mai apropiate de birourile private ale lui Boris Johnson și ministrul de interne Priti Patel, precum și în baia pentru persoane cu handicap de pe coridorul Norman Shaw North și toaleta accesibilă de lângă biroul lui Nick Thomas-Symonds,  fostul ministru de interne.

„Există o cultură a cocainei în Parlament”

Sir Lindsay Hoyle a declarat că va investiga cultura drogurilor din Westminster după ce au fost detectate urme de cocaină în mai multe locuri accesibile doar persoanelor cu legitimații de acces în Parlament. Câinii adulmecători ar putea fi aduși pentru a verifica toată clădirea în cadrul planurilor de combatere a drogurilor de către autoritățile de la Camera Comunelor.

Oficialii Camerei Comunelor au primit luna trecută rapoarte conform cărora se putea mirosi canabis în spațiul deschis dintre Portcullis House și 1 Parliament Street. Acest lucru s-a întâmplat după ce s-a dezvăluit că doi traficanți de droguri au fost arestați și 13 persoane au fost reținute pentru posesie de droguri în interiorul Parlamentului britanic.

Parlamentarii cer utilizare a câinilor sniffer

Vorbitorul Lindsay Hoyle cu Poppy, un câine de detectare a armelor care a fost onorat pentru rolul său în timpul atacului terorist din 2017 de la Borough Market

„Camera Comunelor are o istorie lungă de utilizare a câinilor sniffer pentru a detecta explozivi. S-ar putea ca acum trebuie să lărgim gama de câini sniffer… pentru ai include pe cei care pot detecta droguri”, a spus deputatul conservator Charles Walker.

O sursă a mai susținut: „Am văzut un parlamentar trăgând deschis cocaină la o petrecere. Erau jurnaliști prezenți şi i-am avertizat că ceea ce făceau este extrem de periculos şi puteau fi expuși, dar păreau să nu-i intereseze.

Pedeapsa maximă pentru orice persoană care este prinsă cu posesie de droguri este de șapte ani de închisoare

Acum, mai multe surse au raportat consumul ocazional de cocaină de către un grup de parlamentari, iar în urma unor șervețele de detectare au fost găsite dovezi ale drogului de clasa A în 11 din cele 12 locuri testate în clădire, inclusiv în locuri accesibile doar celor cu permise parlamentare.  Se pare că Boris Johnson pregătește planuri pentru a „da un exemplu” în cazul infractorilor din clasa de mijloc de profil înalt.

„Există o cultură a cocainei în parlament”, a declarat un veteran din Westminster. Unii sunt nume cunoscute, alții sunt tineri parlamentari și funcționari ambițioși, dar toți riscă să-și arunce cariera pe apa sâmbetei. Ei se cred de neatins, protejați de prietenii lor din bulă. Este șocant, dar și trist. Mulți dintre ei au nevoie de ajutor”.

Un fost deputat și-a trecut dealerul pe statul de plată

Un fost deputat este acuzat că și-ar fi trecut dealerul de droguri pe statul de plată al parlamentarilor, susținând că bărbatul era membru al personalului său, ca o modalitate de a-l plăti pentru droguri. Se zvonește că același fost deputat ar fi traficat el însuși droguri. Un alt consilier a fost „gestionat” pentru a fi concediat după ce abuzul său de droguri a fost dezvăluit. „Li s-a spus clar că, dacă nu vor căuta ajutor pentru dependența lor și nu vor părăsi postul din proprie inițiativă, poliția va trebui să fie implicată.”, scrie unilad.co.uk.