Quentin Tarantino a dezvăluit cine este cel mai mare actor din lume. Rolul din Jackie Brown l-a convins

Quentin Tarantino a dezvăluit cine este cel mai mare actor din lume. Rolul din Jackie Brown l-a convins

O icoană a cinematografiei și a stilului, Quentin Tarantino este probabil cel mai influent regizor al secolului al XXI-lea. Domnia acestuia în materie de cinema cult a început la începutul anilor 1990 și continuă până în prezent. De pe acest piedestal, Tarantino a putut indica fără nicio urmă de șovăială care a fost cel mai bun actor pe care l-a avut vreodată în distribuție.

Jurnaliștii de la faroutmagazine.co.uk au remarcat că abordarea cinematografică a lui Tarantino conține dialoguri ascuțite și sprintene, vigoare cinematografică și caracterizare excentrică.

Conform sursei citate, Quentin Tarantino scoate la lumină unele dintre cele mai proeminente personalități ale marelui ecran. Actorii aleși de charismaticul regizor intră astfel în contact cu tacticile sale ingenioase de narațiune și cu actele de violență, atât de prezentă în creația sa.

După ce a lucrat cu unii dintre cei mai apreciați actori din industrie, printre care Leonardo DiCaprio, John Travolta, Samuel L. Jackson, Brad Pitt și Uma Thurman, distribuția eclectică a filmului său Jackie Brown (n.r. - lansat în 1997) a fost cea care a atras cea mai mare atenție din partea presei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu Pam Grier, Michael Keaton, Chris Tucker și Robert De Niro în rolurile principale, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tarantino a încheiat impecabila trilogie de debut a regizorului. Cele 3 filme, fără să aibă legătură între ele, eu emanat un aer rar de sofisticare lentă și constantă.

La scenariul pentru Jackie Brown s-a ajuns datorită flerului pe care l-a avut Tarantino

Achiziționând drepturile romanului Rum Punch al lui Elmore Leonard, Tarantino a trecut la adaptarea acestuia în scenariu după lansarea filmului Pulp Fiction.

foto: flickr.com - Robert De Niro

Schimbând etnia personajului principal din alb în negru și redenumindu-l din Burke în Brown, noul scenariu a fost numit Jackie Brown. Urmărind îndeaproape romanul lui Leonard, Tarantino a încorporat astfel umorul său negru și dragostea pentru povestirea rapidă.

Jackie Brown este capodopera lui Tarantino în ceea ce privește caracterizarea personajelor. Jurnaliștii englezi au notat că în acest film, fiecare individ se simte separat și tangibil, autonom și mai mare decât durata filmului însuși.

Tenacea Pam Grier conduce filmul pe o spirală narativă lentă, cu jocuri ale minții derulate cu răufăcători și ticăloși vicleni proveniți din distribuția secundară a producție. Totuși, și aceștia, la fel de savuroși. Așa cum îi place lui Quentin să fie un actor.

Louis Gara, personajul care l-a sedus irevocabil pe Quentin

Unul dintre acești indezirabili este Louis Gara, interpretat de Robert De Niro. Avem în fața ochilor un asociat criminal și vechi coleg de celulă al lui Robbie (n.r. – jucat de Samuel L. Jackson).

Ceea ce făcut Robert De Niro cu Louis Gara a reprezentat o performanță actoricească pe care Quentin Tarantino a lăudat-o foarte mult. Într-un interviu acordat lui Charlie Rose, cu ocazia lansării filmului Jackie Brown, Tarantino a declarat: „Își merită reputația de probabil cel mai mare actor al generației sale.″

În continuare, el a comentat: „Cred că este cel mai bun actor din lume. Nu am văzut niciodată un actor care să se consume atât de complet în personaj, în adevărata muncă de personaj din timpul lucrului.

Și ceea ce vreau să spun prin asta este că atunci când Robert îl joacă pe Louis... el lucrează clipă de clipă. DeNiro știe să facă asta. Este atât de în personaj.″

Poate mai cunoscut pentru colaborarea cu Martin Scorsese în Taxi Driver, Raging Bull și Mean Streets, interpretarea lui Robert De Niro în Jackie Brown se numără printre cele mai bune din cariera sa strălucitoare. conform faroutmagazine.co.uk.

https://youtu.be/9-dChVJf51w