Cinci dintre cele mai periculoase meserii din lume. Moartea îi pândește în fiecare zi pe cei care au aceste joburi

Cinci dintre cele mai periculoase meserii din lume. Moartea îi pândește în fiecare zi pe cei care au aceste joburiSursa: Facebook

Sunt meserii considerate a fi de mare risc, datele centralizate arătând faptul că multe persoane își pierd viața în urma accidentelor suferite în aceste domenii de activitate.

Există meserii care pun viața în pericol și fiecare zi petrecută la jobul respectiv poate reprezenta un pariu pierdut sau câștigat cu moartea. Puțini oameni acceptă aceste sarcini, indiferent de salariul cu care sunt ademeniți. Este nevoie de nervi tari, pricepere și chiar ceva inconștiență pentru a practica aceste meserii. Iată câteva dintre joburile cu adevărat riscante, conform datelor centralizate în anul 2016 de Biroul de Statistică a Muncii din SUA.

Muncitor forestier

Singurul lucru mai înspăimântător decât să tai un copac înalt și greu este să folosești utilaje grele pentru a-l doborî în timp ce ești suspendat în aer. În 2016, lucrătorii forestieri au avut cea mai periculoasă ocupație, potrivit Biroului de Statistică a Muncii (BLS), cu 91 de decese raportate la locul de muncă - o medie de 135,9 la 100.000 de lucrători. Cele mai multe decese au fost cauzate de căderi de copaci sau de erori de echipament, conform rd.com.

Colectori de gunoi și reciclare

În SUA, salariul mediu anual pentru lucrătorii din domeniul deșeurilor este de 40.000 de dolari, dar unii câștigă 100.000 de dolari sau mai mult pe an. Aceștia câștigă acești bani păstrând străzile curate, manipulând deșeuri urât mirositoare și riscându-și zilnic viața. Colectorii de gunoi și reciclare au una dintre cele mai periculoase meserii din lume și a cincea cea mai periculoasă meserie din America.

Potrivit celor mai recente date ale BLS, în 2016 s-au înregistrat 31 de decese în total, multe dintre acestea fiind cauzate de lucrătorii care au căzut din camioane, au fost loviți de vehicule în timp ce se aflau la locul de muncă sau au suferit accidente cu utilaje.

Muncitori din domeniul petrolier

Explozia și deversarea de petrol de pe platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic din 2010, care a luat viața a 11 oameni, a reamintit lumii că lucrătorii de pe platformele petroliere au una dintre cele mai periculoase meserii, atât în largul mării, cât și pe uscat. Înălțimile, echipamentele grele și materialele periculoase sunt doar câteva dintre elementele riscante ale acestei munci.

În mod surprinzător, cea mai mare cauză de deces pentru muncitorii din domeniul petrolului și extracției a fost accidentele provocate de vehicule. Oboseala și călătoriile lungi și nesigure către și de la platforme sunt două dintre motivele pentru care aceste accidente se întâmplă atât de des, potrivit CDC.

Piloți de aeronave și ingineri de zbor

În timp ce siguranța companiilor aeriene comerciale s-a îmbunătățit în ultimii ani, 75 de navigatori de aeronave de la aeronave mai mici - inclusiv de la taxiuri aeriene și piloți rurali - au murit în 2016, potrivit BLS. Eroarea umană este responsabilă pentru multe dintre decesele piloților de aeronave și inginerilor de zbor la locul de muncă, alături de defecțiunile mecanice și vremea turbulentă.

Șoferi de camioane

Șoferii de camioane au avut cel mai mare număr de decese la locul de muncă în 2016, în comparație cu orice altă ocupație din Statele Unite, cu o rată a deceselor de 24,7 la 100.000 de lucrători. Unii șoferi transportă încărcături grele și periculoase pe distanțe mari și, uneori, vor conduce atunci când sunt obosiți, ceea ce face mai probabilă posibilitatea unui accident mortal. De asemenea, raportul a constatat că, dintre toate accidentele de muncă din toate sectoarele de activitate, incidentele de transport au rămas cea mai importantă cauză de deces.

 

Ne puteți urmări și pe Google News