Ce se întâmplă cu vacanța de Crăciun a școlarilor. Anunț de ultimă oră făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ce se întâmplă cu vacanța de Crăciun a școlarilor. Anunț de ultimă oră făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației sursa: arhivă EVZ

Sorin Cîmpeanu a dat detalii despre vacanța de iarnă a elevilor și a spus că nu va fi afectată de apariția noii tulpini a coronavirusului, care stârnește mare îngrijorare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre vacanța de iarnă a elevilor și a anunțat că nu vor interveni modificări, în contextul în care, la nivel mondial, există o alertă legată de Omicorn, noua variantă a coronavirusului.

Sorin Cîmpeanu a anunțat ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă a școlarilor

„Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare nimic altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale. Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății, nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier. Vacanța de Sărbători este cea cunoscută”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

În școli este debandadă în ceea ce privește testele cu salivă, care nu pot fi asamblate cu ușurință de personal. „În primul rând, nu este niciun haos! În al doilea rând, cele mai multe dintre componente sunt deja asamblate.

Ne puteți urmări și pe Google News

În al treilea rând, am lansat cu sprijinul Ministerului Sănătății un material suport video, cu trei secțiuni. L-am distribuit către toate școlile și grădinițele din România. Materialul are trei componente. Doctorul Rafila, în calitatea lui de medic, face o demonstrație de utilizare a acestor teste.

„Este, într-adevăr, o dificultatea asamblarea pe componente a acestor teste”

Al doilea punct este modalitatea în care se asamblează aceste teste. Și doi membri ai guvernului, ministrul Educației și ministrul Sănătății, plus Inspectorul General Școlar de București, demonstrează cum aceste teste pot fi asamblate în câteva secunde pentru un set. În al treilea rând, un profesor care nu are competențe medicale, întâmplător ministrul Educației, administrează acest test unui copil de 10 ani. Cred că acest material va ajunge rapid către profesori, educatori, părinți și demonstrează simplitatea administrarea acestor teste.

Este, într-adevăr, o dificultatea asamblarea pe componente a acestor teste. Însă acest lucru s-a făcut deja în multe județe, în al doilea rând acest consum din partea cadrelor didactice este compensat de importanța existenței acestor teste în școli”, a mai declarat ministrul Educației.