Evenimentul Zilei > EVZ Special > Atenție, părinți! Cât durează vacanța de iarnă. Ce s-a schimbat în structura anului școlar
Atenție, părinți! Cât durează vacanța de iarnă. Ce s-a schimbat în structura anului școlar

Atenție, părinți! Cât durează vacanța de iarnă. Ce s-a schimbat în structura anului școlar

Școlile și grădinițele intră, de vineri, în vacanța de iarnă. Care va fi una lungă, întrucât cursurile se vor relua la o săptămână după ce părinții se întorc la muncă.

Elevii şi preşcolarii vor intra, de vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa de iarnă. Copiii se vor întoarce la şcoală abia pe data de 13 ianuarie 2020, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Cum va arăta anul școlar în 2020

Una dintre modificările importante din acest an școlar este dispariția vacanței intersemestriale din februarie. Astfel, de la reluarea cursurilor, pe 13 ianuarie, copiii nu vor mai avea vacanţă până la cea de primăvară, care este programată să înceapă pe 4 aprilie şi se va încheia pe 21 aprilie, în a treia zi de Paști, deci într-o zi de marți.

Cursurile pentru clasa a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă se vor încheia pe 29 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 5 iunie.

Ceilalți elevi şi preşcolarii vor intra în vacanţa de vară pe 13 iunie.

Examenele

În acest an şcolar probele scrise/ testele de citire din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 – 28 mai 2020.

Pe data de 10 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.