Încă o umilință pentru CFR Cluj în Europa. Înfrângere fără drept de apel cu AZ Alkmaar

Încă o umilință pentru CFR Cluj în Europa. Înfrângere fără drept de apel cu AZ Alkmaar Sursa foto. EVZ

Încă o înfrângere pentru CFR Cluj, echipa antrenată de Dan Petrescu, în grupa D din Europa Conference League. Olandezii de la AZ Alkmaar au câștigat cu 2 la 0.

CFR Cluj a pierdut în fața olandezilor de la AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe AZ Stadion din Alkmaar. Jocul de fotbal s-a disputat în Grupa D a competiţiei de fotbal Europa Conference League. AZ s-a impus prin golurile marcate Albert Gudmundsson în minutul 5 şi Vangelis Pavlidis, pe final, în minutul 86. În aceste condiții, campioana României are din ce în ce mai puţine şanse de a trece de faza grupelor.

Gazdele s-au impus rapid, din primele minute, când au deschis scorul prin islandezul Gudmundsson (5). Acesta s-a desprins din marcajul lui Camora, la centrarea lui Karlsson și a marcat. Apoi, AZ a fost aproape să îşi majoreze avantajul în min. 24. Bălgrădean a respins şutul lui Pavlidis, iar același Gudmundsson a reluat alături de poartă.

Treptat CFR și-a dat drumul la joc și s-a mai apropiat de poarta gazdelor. Rând pe rând, Bordeianu (30) şi Culio (34) au șutat la poartă, însă fără precizie. Cea mai bună situaţie pe care au avut-o clujenii în prima repriză a venit în min. 39. După un contraatac, Camora a centrat, iar mingea a fost deviată de un fundaş spre poartă. Portarul Vindahl-Jensen a respins de lângă bară și a evitat egalarea.

Repriza secundă a aparținut gazdelor

În repriza secundă AZ s-a aflat la conducerea jocului și puțin a lipsit ca japonezul Sugawara (47) să înscrie pentru 2 la 0. Acesta a ratat desprinderea pe tabela de marcaj, cu un şut din unghi, blocat de Bălgrădean. Apoi, suedezul Karlsson (53) a căutat colţul lung, dar mingea a ocolit poarta. La fel, Pavlidis nu a ajuns la centrarea lui Wijndal în faţa porţii (58).

Prima șansă pentru echipei antrenate de Dan Petrescu a fost în minutul 59 când şutul lui Camora, de la 25 de metri, s-a dus, însă, pe lângă ţintă.

AZ Alkmaar a mai ratat prin Gudmundsson (78), care a trimis cu capul peste poartă, la centrarea lui Karlsson. Iar CFR a fost aproape de egalare în minutul 85. Deac a şutat cu efect de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara. Un minut mai târziu, gazdele au rezolvat partida prin grecul Pavlidis care a înscris simplu, la centrarea lui Karlsson (86). Ultima ocazie a aparţinut tot gazdelor, dar Martins Indi (90+1) a reluat peste poartă cu capul.

Sursa foto. EVZ

CFR Cluj ocupă ultimul loc în grupă

CFR a fost învinsă şi la Cluj-Napoca de AZ, cu 1-0.

În celălalt meci al grupei, Randers FC a remizat acasă cu FK Jablonec, 2-2.

În clasamentul grupei D, AZ Alkmaar ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de FK Jablonec, 5 puncte, Randers FC, 4 puncte, CFR Cluj, 1 punct.

CFR Cluj va juca următorul meci pe 25 noiembrie, cu Randers, în deplasare, iar pe 9 decembrie va evolua acasă cu Jablonec.

Caseta tehnică a meciului

AZ Alkmaar: 1. Peter Vindahl-Jensen - 2. Yukinari Sugawara, 3. Pantelis Hatzidiakos (31. Sam Beukema, 89), 4. Bruno Martins Indi, 5. Owen Wijndal (căpitan) - 6. Fredrik Midtsjoe (24. Tijjani Reijnders, 46), 10. Dani de Wit (18. Haakon Evjen, 77), 20. Jordy Clasie - 28. Albert Gudmundsson, 9. Vangelis Pavlidis (19. Jelle Duin, 89), 11. Jesper Karlsson. Antrenor: Pascal Jansen.

CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean - 16. Mateo Susic (4. Cristian Manea, 83), 29. Rachid Bouhenna, 6. Danijel Graovac, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 37. Mihai Bordeianu (21. Bismark Adjei-Boateng, 65) - 10. Ciprian Deac, 19. Juan Culio (18. Valentin Costache, 78), 7. Adrian Păun (27. Claudiu Petrila, 65) - 77. Denis Alibec (22. Gabriel Debeljuh, 46). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Alain Durieux; arbitri asistenţi: Gilles Francois Becker, Joaquim Da Silva; al patrulea oficial: Jeremy Muller (Luxemburg)

Cartonaşe galbene: Alibec (24), Hatzidiakos (52), Sugawara (69), Culio (73).

Ne puteți urmări și pe Google News