Președintele Statelor Unite s-a vaccinat cu doza 3: „Ştiu că nu pare, dar am peste 65 de ani”

Președintele Statelor Unite s-a vaccinat cu doza 3: „Ştiu că nu pare, dar am peste 65 de ani”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a imunizat cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

 

Preşedintele Joe Biden s-a imunizat cu cea de-a treia doză din vaccinul Pfizer-BioNTech pentru a se proteja de coronavirus. El s-a imunizat dând curs recomandării Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC). Instituția a recomandat a treia doză de vaccine împotriva COVID, prsoanelor din anumite categorii de vârstă, după cum informează NBC News. Președintele Joe Biden a făcut și o glumă, cu acest prilej, pe seama vârstei sale.

„Ştiu că nu pare, dar am peste 65 de ani”, a spus Joe Biden.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statele Unite au autorizat săptămâna trecută administrarea unei doze „booster” de vaccin anti- COVID în cazul persoanelor de 65 de ani şi peste. De asemenea, cea de-a treia doză este recomandată și pentru persoanele din categoriile de risc, inclusiv prin prisma locului de muncă.

„Booster-ele sunt importante, dar cel mai important lucru este că trebuie să avem cât mai multe persoane vaccinate”, a spus Joe Biden.

Preşedintele SUA a vorbit și despre cei aproximativ 23% dintre americani ce nu s-au vaccinat nici măcar cu o singură doză. Joe Biden a spus că aceștia „provoacă o groază de pagube restului ţării”.

Joe Biden are 78 de ani şi s-a vaccinat cu a doua doză de Pfizer în luna ianuarie 2021. Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, în vârstă de 70 de ani, va fi şi ea injectată cu a treia doză de vaccin anti-COVID, a mai spus preşedintele SUA.

România permite vaccinarea cu doza 3

În România, toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de marţi, și a treia doză. În Bucureşti, cei care îndeplinesc condiţiile pentru a treia doză se pot prezenta şi la centrele de la Romexpo.

De altfel, înscrierea în platforma de vaccinare pentru administrarea celei de a treia doze a început deja.

CNCAV a decis că este necesară adminsitrarea dozei de rapel, începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua. Imunizarea se va face cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

România începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. Când şi cine are prioritate

Pentru cine este recomandată doza 3

Decizia a fost luată având în vedere evoluţia epidemiologică severă din România şi necesitatea asigurării protecţiei maximale a cetăţenilor împotriva maladiei COVID-19, pe baza datelor ştiinţifice disponibile.

A treia doză este recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe a bolii, celor peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanelor din centrele medico-sociale şi altor categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare.

De asemenea, se recomandă a treia doză persoanelor cu risc mare de expunere, personalul medico-social şi din învăţământ.