Pfizer pregătește leacul suprem pentru Covid-19. Are o legătură și cu telefonul
- Daniel Teodoreanu
- 27 septembrie 2021, 21:31
Reprezentanții corporației farmaceutice Pfizer au anunțat luni că au început să testeze un nou medicament cu administrare orală care ar putea preveni Covid-19. Numele său, PF-07231332, amintește întrucâtva de un număr de telefon dintr-o cunoscută rețea de telefonie mobilă din România.
Astfel, cercetătorii care lucrează pentru Pfizer au dezvăluit că medicamentul antiviral pentru prevenirea Covid-19 este testat pe subiecții deja expuși la noul coronavirus chinezesc. Conform Reuters, PF-07231332 se administrează oral și va fi testat pe maximum 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani.
Ei nu au fost aleși la întâmplare, ci trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu noul coronavirus care a dezvoltat simptomele specifice temutei boli infecțioase Covid-19.
Procedura de testare prevede administrarea medicamentului citat și a unei doze scăzute de ritonavir. În trecut, acest un medicament a fost folosit în diverse combinații de tratament pentru infecția cu HIV.
Cursa pentru dezvoltarea leacului pentru Covid-19
Nu doar Pfizer lucrează intens pentru dezvoltarea leacului care ar putea învinge pandemia, ci și alți giganți farmaceutici. Spre exemplu, reprezentanții Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat, la începutul lunii septembrie că au început testările pentru propriul lor medicament, molnupiravir.
Obiectivul cercetătorilor care îl dezvoltă este legat de prevenirea îmbolnăvirii la persoanele deja infectate sau expuse la noul coronavirus. În acest context, consilierul delegat al companiei Pfizer, Albert Bourla, a prognozat că peste un an se va putea reveni la „viaţa normală″ după pandemie.
Aici se va ajunge datorită vaccinurilor împotriva Covid-19, care ar putea fi administrate o dată pe an. Amintim că Pfizer și BioNTech au dezvoltat unul dintre vaccinurile care a demonstrat cea mai mare eficacitate împotriva Covid-19.
Într-un interviu acordat duminică televiziunii ABC, Bourla a precizat că din cauza noilor variante, oamenii ar putea fi nevoiți să se vaccineze „anual″. Altfel, amintim că Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a dat recent undă verde administrării celei de-a treia doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech.
În prim-planul campaniei de vaccinare cu a treia doză sunt cei care au peste 65 de ani, dar și persoanele din categoriilor de risc.