Şoc pentru El Chapo, lordul drogurilor! Soţia s-a înţeles cu procurorii

Şoc pentru El Chapo, lordul drogurilor! Soţia s-a înţeles cu procurorii

Celebrul traficant de droguri El Chapo a primit o veste dură în spatele gratiilor din cauza informaţiilor care indică faptul că soţia lui, Emma Coronel Aispuro, ar fi ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii americani, în tentativa de a obţine o pedeapsă mai blândă sau pentru a scăpa de unele acuzaţii grave.

Şoc pentru El Chapo, lordul drogurilor! Soţia s-a înţeles cu procurorii. Astfel, Emma Coronel Aispuro – pe care traficantul de droguri a cunoscut-o la un concurs de frumuseţe – a găsit o soluţie pentru a evita anii grei de închisoare.

Femeia care are cetățenie americană şi mexicană ar fi fost de acord să recunoască „faptul că şi-a ajutat soţul în conducerea imperiului său criminal”. Mai departe, pledoaria va fi prezentată într-un tribunal din New York, ceea ce înseamnă că nu va trebui să ofere detalii despre afacerile soțului ei.

Trădare sau cea mai bună strategie?

Amintim că frumoasa în vârstă de 31 de ani a fost arestată pe Aeroportul Internațional Dulles din Virginia înainte de a fi acuzată de participarea la o conspirație pentru distribuirea cocainei, metamfetaminei, heroinei și marijuanei în SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Emma este acuzată că a conspirat pentru a-l ajuta pe El Chapo să scape din închisoarea Altiplano din Mexic în 2015, dar şi pentru rolul jucat în altă tentativă de evadare, un an mai târziu.

„Dar cine este uimitoarea brunetă și cum s-a încurcat viața ei cu un bărbat care a fost odată cel mai puternic cap de droguri din lume, al cărui cartel Sinaloa era responsabil pentru contrabanda cu cantități uriașe de droguri în SUA pe o perioadă de 25 de ani?”, se întreabă jurnaliştii britanici.

Diferenţa de 32 de ani va conta în cele din urmă?

Emma l-a pe El Chapo (n.r. - pe numele său real Joaquín Guzmán) când avea doar 18, iar el aproape 50. Celebrul mexican călătorise special la Canelas, Mexic, pentru a-şi cunoaşte viitoarea soţie.

Emma Coronel Aispuro a fost născută lângă San Francisco (California) când mama ei îşi vizita rudele. Tatăl ei, Inés Coronel Barreras, este un prieten vechi de-ai lui El Chapo și a fost un membru de rang înalt al cartelului Sinaloa. El a fost condamnat la 10 ani de închisoare pe 28 aprilie 2017, pentru trafic de droguri și deținere ilegală de arme de foc.

Emma Coronel Aispuro

Fratele ei, Édgar Coronel, a fost arestat din cauza traficului de droguri, dar şi pentru că l-a ajutat pe El Chapo să evadeze. În prezent este încarcerat în Mexic.

Câţi copii are, de fapt, El Chapo?

După 4 ani de căsnicie, Emma și El Chapo au devenit părinţi de gemene (Maria Joaquina şi Emami au fost născute în august 2011). Se spune că mama are numele tatălui necompletat pe certificatul de naștere pentru a-i proteja identitatea lui El Chapo. În total, se speculează că El Chapo are cel puțin 11 copii. Lordul drogurilor a fost arestat de autoritățile mexicane în februarie 2014 înainte de a scăpa în iulie 2015.

Emma este acuzată că se numără printre cei care l-au ajutat să scape, dar El Chapo a fost arestat din nou în ianuarie 2016. Ulterior, a fost extrădat în SUA în ianuarie 2017 și doi ani mai târziu a fost condamnat și condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, spălare de bani, trafic de droguri, înşelătorie și crimă organizată.

Emma a fost prezentă la procesul lui El Chapo (n.r. – care a durat 11 săptămâni), dar condamnarea lui la închisoare pe viață într-o închisoare federală de maximă siguranță din Colorado nu a împiedicat-o să ducă apoi o viaţă strălucitoare şi marcată de excese.

De la reality show în spatele gratiilor?

Ea a apărut la un reality TV și a lansat o linie de îmbrăcăminte despre care a spus că este inspirată de stilul ei și al soțului ei. În prezent, situaţia este îngrijorătoare pentru ea: se crede poate primi o pedeapsă de maximum 10 ani de închisoare.

Emma este acuzată că a ştiut tot timpul despre industria traficului de stupefiante din cauza legăturilor strânse ale familiei sale cu cartelul, conform dailystar.co.uk.

În ciuda condamnării pe viață a lui El Chapo, Administrația SUA pentru Controlul Drogurilor a declarat în martie că membrii „cartelului Sinoloa mențin cea mai mare influență națională” din Statele Unite.