Un nou incident armat în Statele Unite. Doi copii, de 12 și 14 ani, au deschis focul împotriva polițiștilor

Un nou incident armat în Statele Unite. Doi copii, de 12 și 14 ani, au deschis focul împotriva polițiștilor Sursa foto: Arhiva EvZ

Încă un atac armat, pus la cale de doi adolescenți care intenționau să ucidă mai mulți polițiști, pune pe jar America și alimentează polemica pe tema armelor de foc.

Doi adolescenți au fugit dintr-un centru de plasament dintr-o localitate din statul american Florida și au furat două arme de foc. Aceștia plănuiau să ucidă mai mulți polițiști. Potrivit informațiilor furnizate de CNN, este vorba despre un băiat de 12 ani și de o fată de 14 ani.

Nicole Jackson și Travis O’Brien au fugit dintr-un centru de plasament, în ziua de marți, chiar pe 1 iunie. Apoi, cei doi au spart o locuință, iar de acolo au furat cele două arme, o pușcă și un pistol mitralieră de tip AK-47, după cum informează CNN.

După ce s-au înarmat astfel, cei doi puștani s-au baricadat în casă și deschis focul asupra unor ofițeri de poliție care se aflau în căutarea lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La ora 08:28, unul dintre sergenții mei, care a ajuns primul la fața locului, sergentul Donnie Maxwell, a fost vizat de mai multe focuri de armă, însă el nu a tras înapoi. La ora 08:31, unul dintre echipaje a anunțat că cei doi copii trag focuri de armă în direcția lor”, au transmis polițiștii.

Adolescenții au început să tragă

Potrivit acestora, după câteva minute, adolescenții au deschis focul asupra unui alt echipaj de poliție care a înconjurat locuința, încercând să-I oprească.

„La ora 08:33, un alt echipaj care înconjurase locuința a fost vizat de focuri de armă. La ora 08:40, fata de 14 ani a ieșit de pe proprietate și a amenințat că-l omoară pe sergentul Maxwell. La 08:54, băiatul înarmat cu un AK-47 a deschis focul asupra polițiștilor”, a declarat șeriful Mike Chitwood.

Acesta a precizat că, inițial, polițiștii nu au răspuns la focurile de armă și au încercat să-i convingă pe adolescenți să se predea. Situația s-a complicat atunci când fata a deschis și ea focul asupra oamenilor legii.

Polițiștii au răspuns cu foc asupra celor doi adolescenți

În cele din urmă, polițiștii au răspuns cu foc și au tras în direcția celor doi. Fata, Nicole Jackson, a fost împușcată în piept și în braț. După încetarea focului, ea a fost preluată de o ambulanță care a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale. În prezent, adolescenta de 14 ani este internată în spital, iar medicii au anunțat că starea ei este stabilă.

În schimb, băiatul de 12 ani, Travis O’Brien, a avut noroc și a scăpat fără să fie rănit în schimbul de focuri.

Acum, cei doi ar putea fi puși sub acuzare și închiși pentru jaf armat și tentativă de omor.