Regina Elisabeta a decis să facă un compromis pentru Joe Biden. Ce decizie a luat

Regina Elisabeta a decis să facă un compromis pentru Joe Biden. Ce decizie a luat Sursa foto: EVZ

Deși nu a participat la întruniri cu politicieni decât online, regina Elisabeta a II-a a decis să facă un compromis și să îl primească la Castelul Windsor pe președintele SUA, Joe Biden.

Regina Elisabeta a II-a pare că a decis să facă un compromis și să se întâlnească față-n față cu președintele SUA, Joe Biden. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, regina a purtat discuții și audiențe doar online, inclusiv cu ambasadori din străinătate și a fost foarte rezervată în privința interacțiunilor directe cu diverși politicieni.

De data aceasta, însă, regina Elisabeta a II-a a decis să se întâlnească la Castelul Windsor cu președintele SUA, Joe Biden, chiar în ultima zi a summit-ului G7, care va avea loc în Anglia în perioada 11-13 iunie. Joe Biden se va prezenta la castelul în care regina s-a retras de la debutul pandemiei împreună cu soția sa, Jill Biden.

Cine este președintele cu care regina nu s-a întâlnit niciodată

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu toți președinții SUA, cu o singură excepție, anume Lyndon B. Johnson.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2019, regina l-a întâmpinat chiar și pe fostul președinte al SUA, Donald Trump, despre a cărui vizită în Anglia se spune că a fost foarte controversată întrucât Trump a încălcat protocolul regal de mai multe ori. Fostul președinte a întârziat 12 minute, nu s-a înclinat în fața reginei Elisabeta a II-a și i-a întors spatele, mergând înaintea ei.

La summit-ul G7 de la Cornwall se vor întâlni liderii Germaniei, Canadei, Franţei, Italiei, Japoniei şi Regatului Unit și va participa inclusiv președintele SUA, Joe Biden, conform Agerpres.

Biden nu e văzut prea bine de Rusia

După summit-ul din Anglia, președintele SUA se va deplasa, pe 14 iunie, la summit-ul NATO, urmând ulterior summit-ul UE-SUA.

Pe 16 iunie, Joe Biden se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Rusia a transmis, în acest sens, că nu își face iluzii cu privire la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două teritorii.

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a transmis, pe 1 iunie, că Rusia nu se așteaptă la consolidarea unor relațiilor dintre demnitarii ruși și cei americani. Anunțul a fost făcut pe fondul summit-ului de pe 16 iunie, care va avea loc la Geneva și unde se vor întâlni pentru întâia oară președintele Joe Biden și șeful de stat rus Vladimir Putin.