Florin Cîțu anunță o creștere economică de 7% pentru România. Cât este deficitul bugetar

Florin Cîțu anunță o creștere economică de 7% pentru România. Cât este deficitul bugetar

Premierul Florin Cîțu are vești bune pentru români. FMI a estimat o creștere economică de 7% pentru România și un deficit bugetar mai mic decât estimările inițiale. Premierul anunță că reformele adoptate de către Guvernul României aduc rezultate benefice.

Premierul Florin Cîțu are vești bune pentru români. Fondul Monetar Internațional (FMI) estimează o creștere economică de 7% pentru anul 2021, pentru România. Deficitul bugetar este estimat la 6,8%, mai mic față de estimările inițială, care prevedeau un deficit bugetar de 7,2%.

Rezultate "WOW" pentru România

Florin Cîțu a transmis, vineri seară, că FMI are "estimări WOW pentru România în 2021". "FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări, români! FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială). FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE", a scris Florin Cîțu pe Facebook. Potrivit demnitarului, România se află pe drumul cel bun, iar rezultatele reformelor pe care le adoptă Executivul sunt din ce în ce mai vizibile. "Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună. Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii", a transmis Florin Cîțu.

Ce spune Comisia Europeană

Comisia Europeană are și ea vești bune pentru România. Conform experților din cadrul instituției europene, economia României va înregistra o creștere de 5,1% în 2021 şi de 4,9% în 2022. Anunțul a fost făcut după ce, în luna februarie se estima o creștere de 3,8% pentru 2021 şi de 4% pentru anul viitor.

Inflaţia în România se va situa la 2,9% în 2021 şi la 2,7% în 2022, faţă de 2,3% în 2020, conform specialiștilor din Comisia Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, deficitul bugetar se va reduce la 8% din PIB în acest an şi la 7,1% din PIB anul viitor, de la un nivel de 9,2% din PIB înregistrat anul trecut, în timp ce deficitul de cont curent se va situa la 4,9% din PIB în 2021 şi la 4,6% din PIB în 2022, de la 5% din PIB în 2020.

Rata şomajului este estimată la 5,2% în 2021 şi la 4,8% în 2022, de la un nivel de 5% înregistrat anul trecut.

De asemenea, Comisia Europeană preconizează că ponderea datoriei publice în PIB va atinge 49,7% în acest an, şi 52,7% anul viitor, de la 47,3% anul trecut.