Deputatul USR Iulian Bulai răsucește cuțitul în rana liberalilor. Ce mesaj le-a transmis în ceas aniversar

Deputatul USR Iulian Bulai răsucește cuțitul în rana liberalilor. Ce mesaj le-a transmis în ceas aniversar Sursa: Arhiva EVZ

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai răsucește cuțitul în rana liberalilor, amintindu-le, la ceas aniversar, de problemele de corupție pe care le au în partid, dar nu se uită și în curtea USR-PLUS.

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai și-ar fi dorit o carieră în PNL, dacă nu ar fi fost membru fondator al USR. Cunoscut pentru declarațiile sale controversate, deputatul a precizat că, în calitate de liberal s-ar fi opus primirii lui Mihai Chirica – primarul municipiului Iași – în partid.

Iulian Bulai a transmis un mesaj de felicitare PNL cu prilejul aniversării a 146 de ani de la înființarea acestui partid.

„Astăzi PNL îşi serbează ziua de naştere. 146 de ani. Le urez colegilor din PNL să aibă mult curaj, înţelepciune şi tărie. Pentru a promova mai mult liberalism, mai multă deschidere şi reformă, drepturile omului şi o societate deschisă. (...) Dacă nu aş fi membru fondator al USR, aş fi fost probabil în PNL. Aş fi luptat pentru valorile de mai sus şi m-aş fi asigurat că oameni ca Mihai Chirica nu ar fi intrat în partid, iar situaţii ca cele de la Apele Române Iaşi-Bârlad să nu existe! La mulţi ani, PNL”, a transmis Iulian Bulai într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputatul Iulian Bulai, care este și președinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, şi-a însoţit postarea cu o fotografie în care apare alături de Alexandru Muraru. Acesta este noul președinte interimar al PNL Iaşi.

„Mult succes, Alexandru!”, este mesajul cu care îşi încheie Bulai postarea.

Liderii PNL Iași anchetați de DNA

Conducerea PNL a luat act, pe 17 mai, de suspendarea lui Costel Alexe din funcţia de preşedinte al organizației județene a PNL Iaşi şi a decis ca interimatul să fie asigurat de Alexandru Muraru. Acesta este deputat și consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu.

La sfârşitul lunii aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi. El nu a renunțat, însă, și la funcția de președinte al Consiliului Județean, în care a fost ales datorită apartenenței la PNL. Costel Alexe a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a anunţat că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

Reamintim că și în USR PLUS sunt probleme. DLAF investighează trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a lui Dan Barna: „Punți comunitare”, „SES-am Deschide-te!” și „Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.