„Perlele” din garajul statului. 12 motociclete de colecție și bolizi de lux confiscate de la interlopi

„Perlele” din garajul statului. 12 motociclete de colecție și bolizi de lux confiscate de la interlopi ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Bolizii de colecție ai interlopilor români, confiscați de autorități, ar sta la loc de cinste în garajul oricărui miliardar celebru. Ei sunt scoși acum la vânzare.

Suspecții din dosarele penale din România și-au cumpărat mașini de sute de mii de euro încălcând legea. Când au fost prinși de polițiști, bolizii de lux au fost însă puși sub sechestru. "Perla" comorii deținute de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) sunt 12 motociclete de colecție care le-au aparținut membrilor din România ai bandei Hell's Angels.

 La 19 noiembrie 2020, procurorii DIICOT făceau publice niște imagini spectaculoase, filmate cu drona, din timpul unor percheziții, potrivit Digi 24. Erau vizați membrii unui grup de motocicliști din România, afiliat celebrei grupări criminale Hell's Angels din SUA. Suspecții se ocupau cu traficul de droguri, la percheziții find ridicate și motoarele cu care se făleau. Bijuteriile pe două roți sunt puse acum sub sechestru.

Cu banii obținuți din traficul de droguri, membrii grupării din România și-au cumpărat 12 motociclete de colecție, toate foarte scumpe și foarte valoroase din punct de vedere comercial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Perla ANABI: Un Lamborghini Huracan de 240.000 euro

În același garaj, motocicletelor le țin companie 5 mașini care valorează aproape 900 de mii de euro. Au fost sechestrate de la un român membru al unei alte rețele americane, care fura bani din conturi. Cea mai rapidă din acest lot de mașini este un Lamborghini Huracan. Comoara pe 4 roți valorează 240 de mii de euro, are 640 de cai și atinge suta de km/h în mai puțin de 3 secunde. Lângă ea se află un BMV M8, care valorează aproape 100.000 euro.Cea mai ieftină mașină din colecția de lux este un Mercedes S Class, cu preț de 33.000 de euro. Este și cea mai veche piesă, fiind fabricată în 2014. „Vorbim de un dosar internațional, în acest caz procedurile sunt mai complexe și mult mai detaliate”, a precizat Cornel Călinescu, directorul ANABI.

Garajul cu mașini de 3 milioane de euro

Vehiculele confiscate în toate aceste dosare penale vor fi vândute, pentru recuperarea prejudiciului. Potrivit Digi24,  mașinile scoase la licitație au fost sechestrate de la persoane care sunt cercetate în acest moment. Cel mai scump autoturism este un bolid de lux care costă 163 de mii de euro, sechestrat de la membrul unei grupări de trafic de persoane din Galați.

„Se află în procedură de valorificare în momentul acesta, având active 5 licitații plus încă 3, cu valoare undeva un milion - un milion 300 de lei”, mai spune Cornel Călinescu. În prezent, în garajul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate sunt sechestrate vehicule în valoare de 3 milioane de euro.

Sursa foto: captură Digi 24