A murit Frank McRae. Lasă în urmă o poveste impresionantă

A murit Frank McRae. Lasă în urmă o poveste impresionantă

Unul dintre cei mai charismatici actori de la Hollywood, Frank McRae, a murit la 80 de ani, din cauza unui infarct.

A mai murit un mare actor. Avea 80 de ani şi lasă o carieră impresionantă în urmă. Frank McRae va rămâne în memoria cinefililor mai ales pentru rolurile din filmele „License to Kill” și „Last Action Hero”.

McRae a murit în Santa Monica, California, la data de 29 aprilie, ca urmare a unui atac de cord, conform informaţiilor livrate de nora acestuia pentru jurnaliştii de la Variety. Până să aibă o carieră de succes în filme, McRae a fost un jucător de fotbal american foarte apreciat. Născut în Memphis, Tennessee, el a fost un atlet-vedetă în perioada liceului, dar nu şi-a neglijat nici studiile, cum se mai întâmplă în cazul anumitor sportivi.

La Tennessee State University, el s-a specializat în Dramă și Istorie. McRae a avut o scurtă carieră ca jucător de fotbal profesionist pentru echipele Chicago Bears și Los Angeles Rams. El a jucat în ultima linie de apărare, rolul său fiind de a se lupta corp la corp cu linia ofensivă adversă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, datorită conformaţiei şi a talentului actoricesc, el şi-a găsit locul în industria filmului şi a apărut în peste 40 de producţii. McRae a profitat de rolurile de tip dur în filme precum „Hard Times”, „Big Wednesday” și „F.I.S.T.”, unde a jucat alături de legendarul Sylvester Stallone.

Frank McRae

McRae a mai apărut în alte trei filme cu Stallone în anii ’70 și ’80, inclusiv în „Paradise Alley”, „Lock Up” și „Rocky II”. În filmul despre gangsterul „Dillinger” (1973), McRae a jucat rolul lui Reed Youngblood, un deținut care îl ajută pe John Dillinger să scape.

Potrivit IMDb, el a primit rolul stând în parcarea unui director executiv de producție până la acordarea unei întâlniri. McRae a apărut și în filmul James Bond din 1989, „License to Kill”, în rolul lui Sharkey, prieten apropiat al lui Bond (Timothy Dalton) și Felix Leiter (David Hedison).

Pentru ca imaginea lui să nu fie asociată doar cu rolurile unor băieți duri, el a jucat de patru ori rolul unui căpitan de poliție, din 1982 până în 1983. McRae a fost prezent în comedii precum „National Lampoon’s Vacation,” „Batteries Not Included” şi „Used Cars.” El chiar și-a parodiat propriul rol în „48 de ore” cu un spectacol în „Last Action Hero” din 1993, alături de al nume mare de la Hollywood, Arnold Schwarzenegger.

McRae a avut un fiu (Marcellus) și 3 nepoți (Camden, Jensen și Holden). El era implicat în Sheldrick Wildlife Trust, un program de salvare și reabilitare a elefanților din Kenya conform variety.com.