România va acorda o nouă tranșă gratuită de vaccin Republicii Moldova. Peste 100.000 de doze pentru Chișinău

România va acorda o nouă tranșă gratuită de vaccin Republicii Moldova. Peste 100.000 de doze pentru Chișinău

România mai acordă o tranșă de vaccin cu titlu gratuit Republicii Moldova. Peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor pleca către Chișinău.

Guvernul României a aprobat miercuri acordarea pentru Republica Moldova, cu titlu gratuit, a peste 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 - acordate Republicii Moldova

„Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca,” a precizat Ministerul Sănătății.

Asigurarea transportului celor 100.800 doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale, relatează Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Florin Cîțu a mai anunțat că în măsura în care România va mai avea disponibile vaccinuri, va oferi la costul de achiziție vaccinuri pentru Republica Moldova.

România a acordat mai multe tranșe cu titlu gratuit Republicii Moldova

România a mai oferit trei tranșe gratuite de doze de vaccin anti-COVID-19 în acest an, concretizându-și astfel susținerea și bunele intenții pentru țara vecină de peste Prut. Republica Moldova se găsește în continuare într-o situație pandemică destul de îngrijorătoare, iar problemele interne contribuie și ele la capacitatea de acțiune actuală a Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat de fiecare dată recunoștința față de România, iar momentan relațiile româno-moldave sunt deosebit de cordiale. De asemenea, chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăudat inițiativa României de a acorda un ajutor umanitar cu titlu gratuit Republicii Moldova, la a doua acțiune de acest gen a țării noastre.

Ultimul ajutor umanitar pentru Republica Moldova din partea României a constat într-un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca. România este implicată și în plan diplomatic și politic în ajutorarea republicii Moldova.

foto: Irina Coptu - publika.md