Florin Cîțu a dezvăluit ce a stabilit cu USR PLUS în ședință. „România trebuie să fie guvernată”

Florin Cîțu a dezvăluit ce a stabilit cu USR PLUS în ședință. „România trebuie să fie guvernată”

Prezent în studio la Digi 24, Florin Cîțu a făcut precizări privind situația politică și guvernamentală și a prezentat primele concluzii stabilite la discuțiile purtate în ședința partidelor din coaliție.

Florin Cîțu a dezvăluit că portofoliul Sănătății a rămas,  pentru moment, la USR-Plus. Declarațiile premierului survin după ce, în această după-amiază, s-au purtat discuții încrâncenate timp de mai multe ore în coaliția de guvernământ.

Discuțiile din coaliție continuă și marți, de la orele 16

Premierul României Florin Cîțu a răspuns referitor la discuțiile din coaliție:”Discutăm. Toate partidele și-au pus pozițiile pe masă. Discutăm și acum”.

”Soluțiile? Se știe care sunt?”, a fost întrebat Cîțu.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Partidele și-au spus toate poziția. România trebuie să fie guvernată. Portofoliul Sănătății este în continuare al USR-PLUS. Soluția este această coaliția de guvernare. Ne mai vedem mâine la orele 16:00”, a răspuns premierul României

”Ministerul Sănătății se găsește în vârful luptei cu COVID-19. Avem nevoie de cineva care să se lupte cu așa ceva

Este un moment. Este important să depășim acest moment”, a mai spus Florin Cîțu.

Referitor la informațiile apărute în presă despre numărul de decese COVID0-19 mai mare, premierul a răspuns:”Eu am spus că îi voi evalua pe miniștri în funcție de ceea ce fac și nu în funcție de ceea ce declară. Dorim să prezentăm publicului situația reală despre numărul deceselor. Nu cred că sunt diferențe atât de mari...

Nu avem nicio dovadă că s-a întâmplat așa ceva în România. Poate rea panică. Trebuie să avem grijă când facem asemenea declarații către public”.

”Așteptăm o numire pentru un ministru al Sănătății din partea USR-PLUS”

Întrebat dacă a avut comunicare cu Vlad Voiculescu, premierul a răspuns:”Am avut... Am discutat ultima dată cred că luni, iar miercuri a fost demis”.

”Așteptăm o numire pentru un ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. Există însă mai multe probleme și fosrte importante care urmează să le facem, deci este vital să numim un ministru al Sănătății”, a mai punctat premierul României Florin Cîțu.

”Nu poți să negociezi Constituția”

”Nu poți să negociezi Constituția”, a spus premierul referitor a decizia pe care a luat-o de demitere a lui Vlad Voiculescu, justificându-și astfel prerogativele constituționale în luarea deciziilor.

”Cu toții ne dorim să avem o vaccinare de succes. Ne dorim o campanie de vaccinare care ar trebui să o susțină toți, indiferent de partid”, a spus premierul cu referire la evoluția campaniei de vaccinare.

”Avem doze pentru toată lumea în această a treia etapă de vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu.

În privința unei intervenții posibile sau necesare a președintelui României pentru a media criza iscată, Florin Cîțu a spus:”Nu cred că va fi necesar să intervină președintele României”. Premierul României a mai spus că crede într-o coaliție de guvernare care va funcționa timp de patru ani pentru binele românilor.

El a mai spus că nu are nevoie de niciun document pentru a parafa înțelegerea cu partidele dacă prerogativele sale nu sunt afectate.

Sărbătorile Pascale se vor desfășura cu respectarea regulilor minime

Un subiect deosebit de așteptat a fost lămurit de către prim-ministrul României. Sărbătorile Pascale care se apropie se vor desfășura cu respectarea regulilo minime de protecție.

”Regulile vor fi respectate de Paștele ortodox. Slujbele vor avea loc în afara Bisericii, cu distanțare”, a precizat Florin Cîțu. Miercuri se vor discuta și aceste detalii în ședința de coaliția a mai precizat el.

”Toți doresc normalitate... Vrem să revenim la normalitate, iar singura soluție este vaccinarea”, a spus cu convingere premierul.

”Ne dorim 50% din populație vaccinată până în luna mai și 70% la începutul toamnei”, a mai spus el. Premierul s-a declarat convins că este posibil totul și că obiectivul propus este realizabil.