Operațiunea batista pe țambal. USR PLUS ar fi cerut mușamalizarea dosarului de la Ministerul Sănătății

Operațiunea batista pe țambal. USR PLUS ar fi cerut mușamalizarea dosarului de la Ministerul Sănătății

Speriați de amploarea scandalului generat de declarațiile ministrului demis Voiculescu, USR-iștii i-ar fi cerut premierului să închidă dosarul datelor de vaccinare.

Surse din conducerea PNL au dezvăluit, pentru Radio Europa Liberă, că premierul a informat conducerea partidului că USR PLUS a cerut să fie ”mușamalizat” dosarul de la ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. Este vorba d dodarul datelor secrete din Registrul de Vaccinare, care a fost trimis la Parchet de Corpul de Control al premierului liberal.

USR a reclamat că Florin Cîțu a trecut linia roșie. I-a cerut un răgaz de 30 de zile pentru Voiculescu

„Știți că USR PLUS a cerut mușamalizarea dosarului de la Ministerul Sănătății? Nu era obligatoriu ca acest raport să fie finalizat de Corpul de Control a premierului înainte să fie trimis la Parchet, începuse deja o anchetă DIICOT”, a declarat Cîțu potrivit unor surse politice. Pe de altă parte, USR PLUS a reclamat faptul că premierul a trecut gratuit o linie roșie prin această acțiune și că raportul nu era finalizat.

Potrivit informațiilor obținute de Europa Liberă, vicepremierul Dan Barna i-ar fi solicitat lui Florin Cîțu să nu-l demită pe Vlad Voiculescu, ci să-i mai ofere un răgaz de 30 de zile. În această perioadă, USR PLUS l-ar fi convins pe Voiculescu să plece de la minister. Soluția lui Barna nu a fost însă acceptată de Cîțu, care luase deja decizia remanierii. Ea a fost anunțată joi dimineață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul a evitat să răspundă dacă Corpul de Control va verifica centrele închise de vaccinare

În conferința sa de presă, premierul Cîțu a refuzat să dea un răspuns ferm dacă, în calitate de ministru interimar al Sănătății, va trimite Corpul de Control al ministerului pentru a verifica existența „centrelor închise de vaccinare”, dedicate doar anumitor categorii de persoane. Acestea figurau în Registrul de vaccinare, potrivit declarațiilor fostului ministru Vlad Voiculescu și al consilierului său onorific, Ștefan Voinea, care le-a accesat.

În privința viitorului ministru al Sănătății, premierul le-a transmis colegilor de partid că este dispus să îl accepte pe deputatul Adrian Wiener, dacă va fi propunerea USR-PLUS. Pe de altă parte, Florin Cîțu a precizat că va exista o analiză în privința numelui propus dacă acesta nu este Wiener.

Duminică, surse din interiorul PLUS, partid care deține portofoliul acestui minister, au anunțat o nouă propunere. Medicul Radu Lupescu a fost decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19.

Citește și Exclusiv. USR și PLUS au căzut în propria capcană. Care e miza actală a celor două grupuri