Încă nu e bine: Vreme rece, cer variabil și ploi slabe. Prognoza meteo 16 aprilie

Încă nu e bine: Vreme rece, cer variabil și ploi slabe. Prognoza meteo 16 aprilie

Vremea se va menține rece în toată țara, cerul va fi variabil, iar vântul va bate cu intensitate moderată.

În țară, vremea va fi rece pentru această perioadă, conform prognozei meteo transmisă de ANM. Răcirea va fi mult mai accentuată în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei. Ploile se vor manifesta pe arii restrânse în zonele de centru şi sud-est, precum și izolat în rest.

În zonele montane, local, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini foarte mari va ninge.

Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, cu intensificări la munte, în special pe creste. Aici vor fi rafale care vor depăşi 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Temperaturile vor fi ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe suprafeţe mici se va forma brumă şi vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte foarte puţin dinspre vest, însă nu va reveni la normalul baric.

Vremea 16 aprilie în București

În municipiul București, meteorologii estimează că vremea se va menține, la fel ca și în restul țării, rece. Cerul va fi variabil, iar vântul se va manifesta moderat în cea de-a doua parte a intervalului. Cu totul trecător, vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 35...45 km/h. Intensitatea acestuia va slăbi în partea a doua a zilei și spre seară.

Temperatura maximă va fi de 13 până la 15 grade, iar cea minimă de 0 până la 2 grade, uşor mai scăzută în zona periurbană, unde vor fi condiţii de brumă.

Presiunea atmosferică va creste uşor, încă la o valoare puţin inferioară celei normale.

Vremea 16 aprilie la munte

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această data la munte, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali. Aici, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar la altitudini foarte mari va ninge. Vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde vor fi viteze de peste 60 -70 km/h.