Lovitură de teatru în conflictul ucrainean! SUA dă înapoi în fața Rusiei

Lovitură de teatru în conflictul ucrainean! SUA dă înapoi în fața Rusiei

Surse diplomatice turcești anunță că navele de război americane care urmau să fie desfășurate în Marea Neagră s-au întors din drum.

Sursele afirmă, de asemenea, că ambasada SUA a informat autoritățile turce cu privire la această chestiune. Navele de război sunt în prezent ancorate în largul insulei Creta, cea mai populată insulă grecească.

Mossadul a dat o lovitură devastatoare Iranului. Israelienii râd de amenințările Teheranului

Vinerea trecută, în conformitate cu Tratatul de la Montreux, Statele Unite au notificat Turciei cu două săptămâni mai devreme că intenționează să trimită două nave de război spre Marea Neagră prin strâmtoarea turcească , adăugând că navele vor rămâne aici până la data de 4 mai. Prezența navelor americane în Marea Neagră este legată de escaladarea tensiunilor la granița de est a Ucrainei, unde Rusia și-a intensificat prezența militară. Rusia a declarat că își mișcă forțele în interiorul granițelor sale după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive, scrie Daily Sabah.

Acordul de la Montreux din 1936 conferă Turciei controlul asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanele. De asemenea, limitează accesul la navele de război navale și guvernează navele de marfă străine.

Ce se ascunde în spatele deciziei americane?

Dacă se confimă, decizia președintelui american Joe Biden ar fi una de maturitate politică. În loc să tensioneze și mai tare situația, liderul american dă semnalul pentru întoarcerea la masa dialogului. Asta nu înseamnă, însă, că Biden renunță la politica sa dură față de Putin.

Scandalul de pomină în UE! Comisia Europeană plătește sume uriașe pe “consultanță”

Conform agenției Tass, SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva Rusiei pentru atacurile cibernetice și amestecul în alegeri. Potrivit Bloomberg, sancțiunile, care urmează să fie impuse deja joi, vor viza aproximativ o duzină de ruși, inclusiv oficiali guvernamentali și ofițeri de informații și aproximativ 20 de persoane juridice,. Sursa Bloomberg a mai spus că zece oficiali și diplomați ruși ar putea fi expulzați din Statele Unite.

Nici Departamentul de Justiție al SUA, nici Departamentul de Stat al SUA nu au comentat aceste informații.

Rusia respinge acuzațiile

Rusia a respins acuzațiile Washingtonului despre implicarea în atacul cibernetic din Statele Unite prin intermediul software-ului SolarWinds. De asemenea, a negat orice amestec în alegerile din SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri într-un interviu acordat canalului TV One că aceste ipotetice sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei, dacă ar fi luate, ar indica o discrepanță între cuvintele și acțiunile părții americane. Președintele SUA, Joe Biden, și liderul rus Vladimir Putin au avut marți o conversație telefobică. Serviciul de presă al Kremlinului a declarat că liderul SUA a sugerat să ia în considerare posibilitatea unei întâlniri față în față în viitorul previzibil și și-a exprimat interesul pentru normalizarea relațiilor bilaterale și pentru asigurarea stabilității strategice, notează Tass.

O țară UE dă bani românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului

Ne puteți urmări și pe Google News