Rusia avertizează dur SUA. „Să stea departe de Crimeea și de coasta noastră. Riscul este foarte mare”
- Ovidiu Drugă
- 14 aprilie 2021, 08:09
Viceministrul de externe Sergei Ryabkov a catalogat drept o "provocare" decizia Statelor Unite ale Americii de a trimite două nave de război în Marea Neagră pe fondul mari acumulări de forțe rusești, aproape de granița de est a Ucrainei și în Crimeea.
Diplomatul rus a declarat că țara sa își mișcă forțele între propriile granițe după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive.
„Ne testează forța, ne pun nervii la încercare. Nu vor reuși ".
„Nu este absolut nimic de făcut pentru navele americane apropierea țărmurilor noastre. Această desfășurare de forțe este„ o provocare în sensul cel mai clar al cuvântului ”, a spus Ryabkov.
Iranul “vânează” israelieni pe rețelele sociale pentru a-i răpi. Cum funcționează teribila capcană cu femei frumoase
„Ne testează forța, ne pun nervii la încercare. Nu vor reuși ".„Avertizăm Statele Unite că ar face mai bine să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Riscul de incidente nespecificate este foarte mare”. a concluzionat amenințător Ryabkov, susține site-ul israelianDebkaFile, care citează agenția Interfax.
Turcia, avertizată să nu încurajeze "aspiraâiile militariste" ale Kievului
Dacă Ryabkov a avertizat SUA, șeful său a lansat amenințări la adresa guvernului de la Ankara. În timpul unei conferințe de presă organizate luni la Cairo, ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, a avertizat Turcia să nu încurajeze „aspirațiile militariste” ale Kievului Declarație a venit ca răspuns la călătoria președintelui ucrainean Vladimir Zelensky la Istanbul, relatează Kommersant, citat de Tass.
Istoria conflictului ruso-ucrainean
Analistul Europei de Est la EIU, MatthewIstoria conflictului ruso-ucrainean Sherwood, a făcut pentru Express.co.uk un istoric al conflistului ruso-ucrainean: „Conflictul datează din 2014 când Rusia a invadat și a anexat ilegal peninsula Crimeea.
Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina
Au urmat câteva săptămâni mai târziu luptele din regiunea Donbas din Ucraina între forțele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia. Ambele evenimente s-au produs după Revoluția Euromaidan a Ucrainei (2013-14), care a văzut eliminarea președintelui pro-rus, Viktor Ianukovici, care trăiește acum în exil în Rusia. După mulți ani de conflicte, părțile au convenit asupra unei încetări a focului în iulie 2020, care se menține în mare parte, situația pare, însă, din ce în ce mai fragilă de la începutul anului.”