Evenimentul Zilei > Actualitate > Iranul „vânează” israelieni pe rețelele sociale pentru a-i răpi. Cum funcționează teribila capcană cu femei frumoase
Iranul „vânează” israelieni pe rețelele sociale pentru a-i răpi. Cum funcționează teribila capcană cu femei frumoase

Iranul „vânează” israelieni pe rețelele sociale pentru a-i răpi. Cum funcționează teribila capcană cu femei frumoase

Serviciile secrete israeliene Shin Bet (intern) și Mossad (extern) susțin că agenții de informații iranieni îi ademenesc pe israelieni pe social media folosindu-se de conturi false și poze cu femei foarte frumoase.

Țintele predilecte ale acestei vânîtori de oameni sunt israelienii cu legături comerciale în străinătate sau cei care călătoresc foarte des.

Cum funcționează „capcana cu miere”

Modul de acțiune este simplu. Agenții iranieni au conceput profiluri fictive ale unor femei foarte frumoase pe rețelele de socializare au pe platforme precum Instagram. Apoi, sub diferite pretexte contactează mai multe ținte. Când victima se prinde în capcană, agenții de informații iranieni propun o întâlnire sub diferite pretexte în special „romantice” sau „de afaceri” .


Biden, în fața primului mare succes diplomatic! Era momentul să-l întoarcă pe Putin împotriva SUA


Potrivit agențiilor de informații israeliene, agenții iranieni au încercat să stabilească astfel de întâlniri în țările în care rețelele de informații iraniene sunt prezente, precum țările arabe, Turcia, statele din Golf, Asia Centrală, Africa și Europa.

Tehnica nu e nouă

Această metodă are o asemănare puternică cu tehnicile utilizate de agenții Teheranului împotriva disidenților iranieni care trăiesc în Europa.
În fața acestei amenințări, oficialii israelieni din serviciile secrete le recomandă cetățenilor cu legături comerciale în străinătate să fie vigilenți și conștienți de riscurile la care se expun dând curs unor invitații primite pe rețelele de socializare din partea unor persoane pe care nu le cunosc.Anul trecut, IDF a spus că a dezmembrat o rețea Hamas care folosea, de asemenea, conturile unor femei frumoase pentru a-i ademeni pe soldații israelieni. Acțiunea Hamas viza obținerea a cât mai multe informații despre armată.


Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina


Potrivit armatei israeliene, Hamas a reușit în ultimii ani să-și îmbinătățească aceste tehnici, inclusiv prin utilizarea de noi platforme precum Telegram Instagram, Facebook și WhatsApp.
Capacitatea de a începe un dialog cu soldații e și ea mult mai bună, agenții Hamas folosindu-se de hashtag-uri și cuvinte ăn argou. De asemenea, grupul a început să trimită și mesaje vocale în încercarea de a face toată povestea să sune cât mai credibil. Mai mult, pentru a explica lipsa de fluență în ivrit, agenții Hamas au fost instruiți să se prezinte ca persoane venite recent în Israel sau să-și scuze stângăciile prin unele probleme de auz sau de vedere
Armata israeliană a identificat șase persoane folosite de Hamas în această operațiune, scrie Jerusalem Post.

Strategia lui Putin, dată în vileag. Americanii știu ce pregătește liderul de la Kremlin

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.