Un medic din România a fost declarat Eroul anului în Belgia. Și-a pus viața în pericol pentru a salva oameni

Un medic din România a fost declarat Eroul anului în Belgia. Și-a pus viața în pericol pentru a salva oameni

Cătălin Denciu, devenit erou în timpul incendiului de la Piatra Neamț, a primit o distincție în Belgia, acolo unde se tratează după rănile suferite.

Un medic din România a fost declarat Eroul anului 2020 în Belgia. Este vorba despre doctorul Cătălin Denciu, omul care și-a pus viața în pericol în timpul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț, izbucnit în ziua de 14 noiembrie a anului trecut. Anunțul distincției primite de Cătălin Denciu a fost făcut de către directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu domnul colonel, care răspunde de spitalul acela din Belgia”. A declarat Hans Kluge.

Medicul și-a pus viața în pericol în timpul incendiului de la Piatra Neamț

Doctorul nu a ținut cont de pericolul la care se expune, a intervenit și a salvat pacienți, dar s-a ales cu arsuri pe 75% din suprafața corpului. Pentru recuperare a fost transportat în Belgia. În urmă cu o lună, el anunța că se simte bine și că a început să se miște, conform stiri.tvr.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele.

„Recuperarea este departe de a fi încheiată”

Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”. A declarat Cătălin Denciu, conform presei belgiene, în luna martie

El a transmis un mesaj și pentru colegii de breaslă care îl îngrijesc în Belgia. „În prezent, ei sunt familia mea. Abia aştept să fiu vindecat pentru a le mulţumi”.