Surprize neplăcute pe care ni le va oferi vremea în zilele viitoare. Anunțul făcut de meteorologi

Surprize neplăcute pe care ni le va oferi vremea în zilele viitoare. Anunțul făcut de meteorologi

Vremea se va răci semnificativ în perioada următoare, iar temperaturile vor cobor sub valorile normale pentru acest interval al anului.

Schimbare importantă a vremii, înregistrată de astăzi, 7 aprilie, de la ora 15.00, până în dimineața zilei de 10 aprilie, ora 10.00. Temperaturile vor ieși din sfera normalului pentru această perioadă, iar mercurul din termometre va coborî. Este avertismentul lansat, miercuri, de specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

„În intervalul menționat, 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, atunci când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Vremea va fi rece, joi, ieșind din tiparele normalului acestei perioade

Temporar, în cursul zilei de joi (08 aprilie) în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menționat, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 60...70 km/h, spulberând zăpada.” Au anunțat meteorologii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea va fi rece joi față de normalul perioadei. Vor fi în continuare precipitații în anumite zone ale țării. Noaptea de miercuri spre joi va fi foarte rece, cu temperaturi ce pot atinge chiar și -10 grade în estul Transilvaniei. Vremea va fi rece și în cursul zilei de joi, temperaturile maxime fiind cuprinse între 3 și 13 grade Celsius, mai ridicate în Lunca Dunării, în timp ce minimele vor fi situate între -7 și 4 grade Celsius.

Vântul va avea intensificări în zona de munte

Cerul va fi predominant înnorat în majoritatea zonelor și se vor înregistra precipitații, sub formă de ninsori în zonele de deal și mai ales la munte și sub formă de ploi în rest. Se vor semnala și averse și izolat vor fi și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, în zona de munte urmând să sufle, la rafală, și cu viteze ce vor atinge 60...70 de km/h, viscolind zăpada. Temporar, vântul va sufla cu 45...55 km/h și în alte zone din țară, nu numai la munte.