Nelu Ploieșteanu nu credea în virus. "Făcea parte din bolnavii Toma Necredinciosul"

Nelu Ploieșteanu nu credea în virus. "Făcea parte din bolnavii Toma Necredinciosul"

Mara Bănică a anunțat că a murit Nelu Ploieșteanu. Jurnalista a făcut anunțul cu părere de rău printr-o postare pe Facebook.

A murit Nelu Ploieșteanu. Anunțul a fost făcut pe Facebook-ul serviciului SMURD.

Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!, se arată în anunțul de pe Facebook.

Și jurnalista Mara Bănică a anunțat dispariția artistului. Aceasta a fost sunată în miez de noapte de fiica artistului care i-a dat vestea cutremurătoare.

“M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, și, în momentul în care te sună în crucea nopții, mi-a și spus: ”Știi de ce te sun la ora asta, nu?” Și nici nu a mai fost necesar să îmi spună.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am înțeles că puțin după miezul nopții s-a stins. Problema este că ieri, doamna Elena, soția lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunțată că pot ieși din carantină. Și dumneaei, și Nea Nelu. Deci, legal, nu mai exista pericolul răspândirii virusului și nici nu cred că îl mai avea în organism”, a povestit Mara Bănică la Antena 3.

Nelu Ploieșteanu nu a crezut în COVID-19

Celebrul artist nu a crezut inițial în virusul care într-un final l-a răpus. Nelu Ploieșteanu a plecat inițial din spital pe semnătură, doar că la câteva zile diferență acesta a fost nevoit să se întoarcă în spital, având nevoie de ajutorul medicilor. Starea lui Nelu Ploieșteanu în momentul în care s-a întors în spital era deja scăpată de sub control, singura soluție a medicilor, fiind intubarea, din cauza nivelului scăzut de oxigen.

”Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Avea staturație de 50%

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, povestea, la acel moment, Mara Bănică, la Antena 3.