Microsoft rescrie regulile jocului. Pregătește o mega-tranzacție. Cât pune la bătaie pentru Discord

Microsoft rescrie regulile jocului. Pregătește o mega-tranzacție. Cât pune la bătaie pentru Discord

Bătălia pe piața giganților tech cunoaște un nou episod important. Microsoft ar putea încheia în curând o tranzacție istorică.

Discord, aplicația de chat foarte popularăi printre video gameri, ar putea fi vândută contra sumei de 10 miliarde de dolari. Potrivit Bloomberg, printre companiile interesate se numără gigantul Microsoft.  În urma anunțului, acțiunile companiei au crescut cu peste 1% marți dimineață.

Ce motive ar avea Microsoft să cumpere Discord? Are atuuri unice pe piață

În primul rând, Microsoft are miliardele de dolari necesare pentru o companie social media. În 2020, compania a concurat pentru cumpărarea afacerii TikTok din SUA contra sumei de 30 de milarde de dolari. Administrația Trump a încercat să forțeze vânzarea companiei din China din motive de securitate. În final Microsoft a ieșit din licitație. Oracle și Walmart au creat un parteneriat pentru achiziția TikTok. Este evident că după eșecul achiziției, Microsoft va încerca o nouă variantă pe piața social media.

În al doilea rând, Discord are o bază de utilizatori imensă.. Diferite rapoarte estimează 140 de milioane de utilizatori activi lunar. Se apropie de Twitter, cu o cifră de 192 de milioane de utilizatori lunar. Discord face bani din vânzarea de abonamente la serviciile sale premium. Acestea au prețuri de $9.99 pe lună. Ultima cotație pe piață a Discord a fost de 7 miliarde de dolari, relatează TechCrunch.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nucleul dur al Discord, gamerii, sunt înnebuniți după facilitățile oferite

Un alt atu al Discord este popularitatea sa printre gameri, care vine ca o mănușă afacerii Xbox a Microsoft. Nucleul de bază al utilizatorilor Discord sunt video gamerii, care recurg la aplicație pentru a discuta în timp real sau pe forum dedicat despre jocuri. Pe de altă parte, extensia Xbox a Microsoft vizează să treacă la nivelul următor al consolelor de jocuri video. Gigantul tech lucrează la un serviciu de online gaming care să permită streaming-ul jocurilor Xbox aproape de pe orice dispozitiv cu conexiune la Internet. Ar fi un fel de Netflix al jocurilor video.

În plus, mulți utilizatori Discord își creează chat rooms pentru diverse alte subiecte sau socializare. Este o destinație populară pentru oamenii care doresc să facă parte din grupuri private de chat în jurul anumitor subiecte.

Ca multe alte rețele sociale, compania s-a confruntat cu dificultăți legate de abuzuri și utilizatori problematici. Acum câțiva ani, aplicația a devenit destinația preferată a utillizatorilor de extremă dreaptă. A fost folosită în 2017 pentru a susține organizarea raliului "Unite The Right" din Charlottesville, soldat cu moartea unei persoane. În final Discord a interzis aceste grupuri pe aplicația sa.

Serviciul de live voice chat al Discord se apropie de anvergura Twitter

De asemenea, Discord a oferit serviciul de live voice chat înainte ca Clubhouse să devină popular. Este cel mai tare trend al momentului în social media, ca dovadă Twitter, care a lansat Spaces. Chatul său audio live al Discord este popular printre gamerii care doresc să discute în timp real despre joc. Practic serviciul său este mai mare decât Clubhouse și se apropie ca număr de utilizatori de cel al Twitter.

În plus, Microsoft este una dintre puținele companii care își permit să ia Discord evitând restricțiile severei legi antitrust, care reglementează mișcărilor grupului Big Tech. Facebook, de exemplu, se confruntă cu două dosare penale antitrust legate de achiziționarea Instagram și WhatsApp.

Sursa: MSN