Panică în întreaga lume. Se vorbeşte de „al patrulea val” al pandemie

Panică în întreaga lume. Se vorbeşte de „al patrulea val” al pandemie

Panică în întreaga lume! Se vorbeşte deja despre „al patrulea val” al pandemie. Anthony Fauci este este extrem de îngrijorat şi spune că nu putem să lăsăm garda jos.

Panică în întreaga lume! Se vorbeşte deja despre „al patrulea val” al pandemie. Anthony Fauci: „Chiar este riscant să spunem că s-a terminat, că suntem pe cale să scăpăm, că putem să lăsăm garda jos”.
Un  înalt responsabil din domeniul medical din Statele Unite a avertizat asupra riscului, unui „al patrulea val” al pandemiei. Acest „al patrulea val” ar putea fi alimentat de răspândirea noilor mutații, mult mai contagioase care sunt deja şi în Europa.

Panică în întreaga lume! Se vorbeşte deja despre „al patrulea val” al pandemie

„Sunt foarte îngrijorat că ne luăm piciorul de pe frână”, a spus Atul Gawande, chirurg la Brigham and Women Hospital și profesor la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan.

„Este ca și cum am face tot posibilul să ajutăm virusul, mai degrabă decât să-l oprim”. A spus Theodora Hatziioannou, virolog și profesor asociat de cercetare la Universitatea Rockefeller din New York.

Una dintre acestea, „varianta braziliană”, nu doar că se răspândeşte mai ușor, dar poate și „evada”, în fața anticorpilor dobândiți după o infectare anterioară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se vorbeşte deja despre „al patrulea val” al pandemie

În medie, 70 de mii de noi cazuri de infectare pe zi, săptămâna trecută, în America. Şi aproape 2.000 de decese asociate cu Covid, în aceeaşi perioadă. Sunt date alarmante, care i-au determinat pe cei mai importanţi responsabili medicali şi din Serviciul de sănătate publică să tragă semnalul de alarmă.

Rochelle Walensky, director Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC): „Vreau să fie cât se poate de clar. La acest nivel al cazurilor, cu variantele virusului care se răspândesc, vom pierde complet terenul pe care l-am câștigat.
Aceste variante sunt o amenințare foarte reală pentru populație și pentru progresele înregistrate. Nu e momentul să ne relaxăm. Avem capacitatea de a opri un potențial al patrulea val al pandemiei în această țară. Însă, sunt cu adevărat îngrijorată de rapoartele conform cărora mai multe state renunță exact la măsurile pe care le-am recomandat pentru a-i proteja pe oameni de COVID-19”⁣.
O altă variantă, originară din California de Sud, s-a răspândit rapid în SUA,  potrivit unui studiu.  Deși nu este clar dacă este mai contagioasă sau mai periculoasă, scrie usatoday.