Primul termen în procesul morții Gabrielei Râpan. Autorul accidentului care a șocat România, susținut de interlopi

Primul termen în procesul morții Gabrielei Râpan. Autorul accidentului care a șocat România, susținut de interlopi

Primul termen în procesul morții tragice a Gabrielei Râpan, tânăra din Suceava care și-a pierdut viața într-un accident de circulație în 2019, a început la Cluj,

Primul termen în procesul morții Gabrielei Râpan.

A început procesul în cazul Gabriela Râpan, tânăra care și-a pierdut viața într-un grav accident de circulație. Evenimentul s-a petrecut la Cluj, în ianuarie 2019. Accidentul a fost comis de prietenul tinerei, Tudor Cîrje, cu mașina acesteia. Evenimentul Zilei a relatat pe larg, la vremea respectivă, despre accest accident deosebit de grav.

Potrivit experților care au anchetat cazul, acesta a încercat să testeze forța mașinii și a condus cu o viteză foarte mare, de 165 de km/oră. De asemenea, fără să țină cont de condițiile meteo și de carosabil, acesta a făcut mai multe manevre agresive. Astfel, din cauza vitezei foarte mari și a manevrelor bruște, mașina s-a izbit de un stâlp de oțel și s-a făcut praf.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriela Râpan a murit pe loc, iar Tudor Cîrje a fost mai multe zile în comă.

Ancheta polițiștilor a scos la iveală că responsabilitatea pentru comiterea accidentului îi aparține tânărului, care ar fi decuplat sistemele de siguranță ale autoturismului. Drept urmare, Tudor Cîrje a fost trimis în judecată pentru omor din culpă.

Primul termen al procesului a avut loc la începutul acestei luni.

Primul termen în procesul morții Gabrielei Râpan

În dosar au depus mărturie, în favoarea lui, mai mulți interlopi clujeni, implicați în alte dosare penale, după cum relatează Ziar de Cluj.

Unul dintre martori este un anume Rotar Alexandru. Acesta este inculpat într-un dosar de proxenetism, foarte cunoscut în media locală, având numele „Pești la Dej”. Un al doilea martor este, de asemenea, inculpat în același dosar, Lucian Jula. Un alt personaj controversat, martor în favoarea lui Tudor Cîrje, este Pop Cosmin zis Șarpele Nebun. Toți trei au dat declarații favorabile pentru inculpat.

Cosmin Pop zis Șarpele Nebun este principalul inculpat din dosarul „Pești la Dej”. Acesta a fost arestat preventive, în primăvară, pentru proxenetism. El conduce un Rolls Royce cumpărat în leasing, în valoare de 400.000 de euro. Între ziariștii din Cluj se spune că își achită ratele cu bani produși de prostituatele pe care le trimite în Elveția și Austria.

Acesta a mărturisit că în noaptea accidentului s-a întâlnit cu Tudor Cîrje într-o benzinărie pentru că avea să-i dea 200 de lei.

Filmul tragediei din 2019

Pe 21 ianuarie 2019, Ștefan Tudor Cîrje, în vârstă de 19 ani, a provocat un accident mortal între Gilău și Cluj-Napoca. El se afla la volanul unui Mercedes, care aparținea Gabrielei Rîpan. Tânărul a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp de oțel. În urma impactului, Gabriela Rîpan și-a pierdut viața pe loc.

Șoferul a fost aruncat din autoturism, corpul său ajungând până în curtea unui târg auto. El a fost dus la spital, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior și, astfel, i-au salvat viața.

Gabriela Rîpan, tânăra care a decedat, era din Suceava și studia la Facultatea de Ştiinţe Economice în  Cluj-Napoca. Autoturismul în care se aflau cei doi s-a rupt în două în două după impactul cu stâlpul de metal. Gabriela era fiica patronului firmei Autotehnorom Suceava, Vasile Ion Rîpan.