Percheziții la rețeaua care a vândut măști false la Spitalul Victor Babeș. Paguba este uriașă

Percheziții la rețeaua care a vândut măști false la Spitalul Victor Babeș. Paguba este uriașă

Polițiștii fac percheziții la rețeaua care a vândut măști false la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Aproape 15.000 de măști pentru spital COVID au pus în pericol sănătatea cadrelor medicale. Surse judiciare au precizat, pentru evz.ro.,că paguba ar fi de circa 120.000 de euro.

Polițiștii fac percheziții la rețeaua care a vândut măști false la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara.

Ațiunea a demarat, luni dimineața, după ce medicii de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, au descoperit că jumătate din totalul măștilor achiziționate, ca fiind „de firmă”, tip ffp3, erau, de fapt, contrafăcute.

Produsele, dacă eru folosite, puteau pune în pericol grav sănătatea cadrelor medicale, expuse la virusul SARS-CoV-2, deoarec urmau să fie folosite în zona roșie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru evz.ro, că dosarul penal vizează activitatea infracțională derulată în anul 2020 de 12 suspecți, din care 6 persoane fizice și 6 persoane juridice.

Același surse au mai precizat că ancheta „vizează inducerea în eroare a unei unități spitalicești prin vânzarea către aceasta de măști de protecție contrafăcute, profitând de recunoașterea de care se bucură producătorul acestora la nivel comunitar”.

Suspecții vor fi conduși la sediile IPJ Bihor, IPJ Timiș și DICE în vederea audierii și stabilirii circumstanțelor în care au fost comise faptele.

Până în acest moment organele de poliție au indisponibilizate 15.000 bucăți măști contrafăcute.

Percheziții la rețeaua care a vândut măști false

Legat de acest caz uluitor, Poliția Română a transmis că polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică,.

În dosar se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Mii de măști contrafăcute

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

 

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică.

 

La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.