Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia! Ce spun avocaţii ei

Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia! Ce spun avocaţii ei Iulia Navalnaia soţia lui Aleksei Navalnîi. Sursă foto: captură video

Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia! Sursele spun că Iulia Navalnaia, a părăsit Rusia cu un zbor către Germania.

Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia! Sursele spun că Iulia Navalnaia, a părăsit Rusia cu un zbor către Frankfurt.

Iulia Navalnaia s-a deplasat cu un avion comercial care a zburat de la Aeroportul Domodedovo din Moscova. Ar fi plecat spre oraşul german Frankfurt. Este mărturia unui oficial rus, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

Conform surselor, Iulia Navalnaia s-a îmbarcat pe aeroportul moscovit Domodedovo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia! Ce spun avocaţii ei

Avocaţii ei au declarat că nu ştiu nimic despre o plecarea clientei lor în Germania. Site-ul de știri Mediazona spune că a plecat cu un zbor Lufthansa la 16:15, ora Moscovei. A fost singurul zbor Domodedovo-Frankfurt pentru  miercuri. Ea a revenit în Rusia pe 17 ianuarie, tot din Germania, împreună cu Aleksei Navalnîi, arestat atunci pe aeroport la sosire.

În timpul protestelor pro-Navalnîi desfăşurate la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei, Iulia a fost şi ea reţinută pe 23 şi 31 ianuarie. I-a fost percheziţionat domiciliul, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor aliaţi ai soţului ei.  Pentru participarea la protestele neautorizate Iulia Navalnaia a fost amendată pe 1 februarie cu circa 220 de euro.

 Cuplul s-a întors în Rusia pe 17 ianuarie, unde Navalny a fost reținut la controlul pașapoartelor

Aleksei Navalnîi, care s-a tratat în Germania în urma otrăvirii sale în Rusia cu substanţa neurotoxică Noviciok, a fost între timp încarcerat pentru doi ani şi opt luni, după de justiţia rusă a decis ca el să execute o sentinţă cu suspendare primită în anul 2014

Se crede că cei doi copii ai cuplului sunt plecați în străinătate. Fratele lui Navalny, Oleg, se numără printre aliații ai săi care vor fi acuzați ca parte a unui dosar penal pentru încălcarea interdicțiilor legate de coronavirus în cadrul adunărilor în masă, chemând susținătorii să participe la protestele din 23 ianuarie, scrie themoscowtimes.