Guvernul aprobă, exproprierea a 1.728 de imobile care stau în calea celui mai mare proiect de lângă București
- Nicolae Comănescu
- 10 februarie 2021, 08:32
Guvernul dă „undă verde”, astăzi, pentru exproprierea imobilelor ce împiedică lucrările la Autostrada de centură a Bucureștiului.
Guvernul va aproba, în ședința de astăzi, exproprierea unui număr de 1.728 de imobile private din Giurgiu și Ilfov. În cadrul proiectului „Autostrada de centură Bucureşti”, sector Centura Nord km 0+000 - km 52+770.
Va fi decisă exproprierea tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional. Pe raza localităţilor Săbăreni din judeţul Giurgiu. Dragomireşti Vale, Buftea, Mogoşoaia, Baloteşti, Tunari, Dascălu, Ştefăneştii de Jos, Găneasa, Pantelimon şi Cernica, din judeţul Ilfov.
Guvernul va aproba exproprierea a 1.728 de imobile ce se află pe raza județelor Giurgiu și Ilfov
„Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară suma de 69.140 mii lei, pentru un umuăr de 1.728 imobile, în suprafaţă totală de 2.611.715,00 mp teren, având împrejmuiri şi construcţii edificate pe acesta. Se specifică în nota de fundamentare a actului normativ.
În şedinţa de Guvern va fi aprobat şi un alt proiect de hotărâre pentru completarea HG 868/201G8. Privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producătorii din sectorul vitivinicol în perioada 2019-2023.
„Prezentul proiect de act normativ propune crearea cadrului juridic necesar armonizării legislaţiei naţionale cu legislaţia Uniunii Europene în sectorul vitivinicol. Iar adoptarea acestuia răspunde obiectivului Programului Naţional de Sprijin în Sectorul Vitivinicol 2019-2023. Respectiv punerea în aplicare a măsurilor de sprijin eligibile din cadrul acestuia.
Un memorandum pe agenda ședinței de astăzi
România va înainta Comisiei Europene Programul Naţional de Sprijin în sectorul vitivinicol 2019 - 2023, în cadrul căruia va fi revizuit tabloul financiar al acestuia, care cuprinde alocarea valorilor estimative pentru măsurile eligibile de sprijin notificate, cu încadrare în limită bugetară de 45,844 milioane euro anual, stabilită prin Regulamentul (UE) 2020/2220 al Parlamentului European şi al Consiliului”. Se afirmă în nota de fundamentare a proiectului.
De asemenea, pe agenda şedinţei figurează şi un memorandum având ca temă aprobarea participării României în calitate de Observator Fondator la Consorţiul European pentru Infrastructura de Cercetare -Extreme Light Infrastructure-ELI-ERIC.