Ce riscă bărbatul căruia i s-a greşit rapelul. În loc de Pfizer a primit Moderna. Anunţul experţilor

Ce riscă bărbatul căruia i s-a greşit rapelul. În loc de Pfizer a primit Moderna. Anunţul experţilor

Ce riscă bărbatul căruia i s-a greşit rapelul. În loc de Pfize a primit Moderna. Experţii confirmă eroarea care s-a produs la Târgu Jiu.

Ce riscă bărbatul căruia i s-a greşit rapelul. Eroarea s-a petrecut la centrul de vaccinare din Târgu Jiu. Un bărbat a primit rapelul greşit. În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna. Eroarea s-a petrecut la centrul de vaccinare din Târgu Jiu. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, este ținut sub observație. Încă nu se ştie clar dacă utilizarea ambelor vaccinuri poate dăuna sănătăţii.

Autoritățile confirmă că eroarea care s-a produs. Acesta a încurcat cabinetele medicale și ar fi oferit informații greșite asistentei medicale.

Ce riscă bărbatul căruia i s-a greşit rapelul. În loc de Pfizer a primit Moderna

Autoritățile au deschis acum o anchetă pentru a afla cum a fost posibil acest lucru. Din primele informații, bărbatul care venise la vaccinare le-ar fi spus medicilor informații contradictorii.

„Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj reiese faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe detalii puteţi citi aici: Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna 

După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de așteptare prevaccinare, spre cabinetul medical. Din declarațiile personalului vaccinator, la momentul respectiv, s-ar fi creat o confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat la doza de rapel, pacientul intrând în cabinetul destinat vaccinării cu Moderna” , precizează CNCAV.

După vaccinare, bărbatul a rămas în atenția personalului medical și nu a manifestat reacții adverse

„Având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. În ceea ce privește rata de eficacitate, menționăm că cele două vaccinuri sunt de tip ARN mesager și se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, sens în care se estimează că a doua doză contribuie la creșterea răspunsului imun generat după prima administrare” , a mai subliniat CNCAV.