Evenimentul Zilei > Social > Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna 
Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna 

Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna 

Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer, a primit Moderna. Eroarea s-a petrecut la centrul de vaccinare din Târgu Jiu.
Un bărbat a primit rapelul greşit! În loc de vaccinul Pfizer a primit Moderna. Bărbatul în cauză a primit vaccinul greşit. Eroarea s-a petrecut la centrul de vaccinare din Târgu Jiu.
Potrivit Antena 3, eroarea s-a petrecut la un centru de vaccinare din Târgu Jiu. Personalul medical, se pare, că a încurcat vaccinurile pe care le aveau disponibile. Şi i-au administrat bărbatului programat pentru rapel un vaccin Moderna, în loc de Pfizer – vaccinul care i-a fost administrat și în urmă cu 21 de zile.

Un bărbat a primit rapelul greşit!

Autoritățile au deschis acum o anchetă pentru a afla cum a fost posibil acest lucru. Din primele informații, bărbatul care venise la vaccinare le-ar fi spus medicilor informații contradictorii.

Câte doze de vaccin au fost distribuite până pe 9 februarie

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări despre modul în care va funcționa lista de așteptare.

„O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare. Selectează un centru de vaccinare pentru care optează. Apoi va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele personae”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Până la data de 9 februarie, în România, au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, dintre care au fost distribuite 981.610, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În total, până la data de 9 februarie au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, însumând dozele de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca, dintre care au fost distribuite 981.610. La acest moment, stocul existent este de circa 254.839 de doze. Numărul total de doze recepţionate la data de 9 februarie de la compania Pfizer/BioNtech este de 1.076.849 de doze.

Stocul existent în acest moment este de circa 170.879. Vă reamintesc, urmează să sosească, probabil în cursul acestei seri sau, cel târziu, mâine dimineaţă, încă 35.100 de doze pentru centrele regionale de depozitare Timişoara şi Cluj, care nu au putut ajunge din cauza vremii nefavorabile înregistrată în Germania”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.