Încurcătură macabră la INML. Cadavrul unui francez predat familiei unui american

Încurcătură macabră la INML. Cadavrul unui francez predat familiei unui american INML Sursa foto. EVZ

O încurcătură macabră a avut loc la INML, la începutul acestui an, când cadavrul unui cetățean francez a fost predat din neatenție unei familii din Statele Unite care l-au incinerat crezând că este propria rudă.

Încurcătură macabră la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Lucrătorii neatenți au încurcat cadavrele a două persoane, astfel că trupul unui cetățean francez a ajuns în SUA. Cadavrul francezului a fost predat familiei unui cetățean american mort, de asemenea, la București.

La Institutul Național de Medicină Legală a fost demarată o anchetă în urma căreia să se stabilească ce s-a întâmplat. Conform Digi24, gafa lucrătorilor de la Institut s-a produs pe 7 ianuarie.

Familia cetățeanului american s-a prezentat la INML ca să recunoască și să ridice cadavrul. După îndeplinirea formalităților, aceștia au primit, din greșeală, trupul unui cetățean francez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gafa a fost descoperită după două săptămâni

Gafa a fost descoperită abia după două săptămâni de la înlocuire. S-a întâmplat după ce familia cetățeanului francez a venit să-i ridice cadavrul. Doar că, ce să vezi, acesta fusese trimis în America și, mai mult, a fost și incinerat.

„Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I. N. M. L. «Mina Minovici» București s-a produs în data de 07. 01. 2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, eroarea a fost descoperită abia în cursul zilei de marți, 20 ianuarie. Iar în acest caz a fost demarată o anchetă penală.

„Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art. 298 Cod Penal”, se mai arată în comunicat.

INML își cere scuze pentru încurcătură

În aceste condiții, tot ce le-a mai rămas oficialilor de la INML a fost să-și ceară scuze celor două familii pentru încurcătura produsă.

„I.N.M.L. «Mina Minovici» București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema create. Institutul va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală în comunicatul de presă.