Situația din SUA. Dezvăluiri la EVZ TV: „Și Gabriel Oprea a vrut să facă ordine în București, în 2004”

Situația din SUA. Dezvăluiri la EVZ TV: „Și Gabriel Oprea a vrut să facă ordine în București, în 2004”

În emisiunea ContrapunctEVZ, jurnalistul Dan Andronic a vorbit despre importanța vaccinării și despre situația tensionată din SUA.

Situația din SUA. După incidentele din capitala SUA, când mai multe sute de americani au ocupat clădirea Capitoliului, toată vina a fost aruncată spre Donald Trump.

„Cu acest incident l-au compromis pe Donald Trump. Indiferent de lucrurile bune pe care le-a făcut, administrația lui va fi trecută în cărțile de istorie ca cea mai neagră, iar alegerile, indiferent dacă au fost fraudate, nici nu mai contează.

Ce au reușit, de fapt? Să îi ducă pe oameni într-o zonă în care nu pot fi de acord. Nici un om normal , cu scaun la cap, nu poate fi de acord cu o insurecție din motive electorale. Îmi aduc aminte de Gabriel Oprea, în 2004, când a pierdut Năstase, vroia să iasă cu organizația de Ilfov, să facă ordine”, a dezvăluit Andronic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Andronic a mai spus că, pentru Europa, cu un președinte democrat la Washington, Joe Biden, lucrurile vor merge bine.

„O administrație democrată, din punct de vedere al Europei, este mult mai prietenoasă decât una republicană. Este mult mai atentă, fiind conectată la pericolul rusesc, decât cu o administrație republicană care se uită la un război cu China. La ora actuală, războaiele sunt economice, care țin de tarife, iar obiectivul SUA este de a rămâne principala forță economică”, a mai spus Andronic.

Situația din SUA. Polițiștii au fost timorați

Oamenii legii care au apărat sediul Congresului SUA și al Camerei Reprezentanților nu au putut face față asaltului popular și din alte motive. Dan Andronic crede că, în ultima vreme, s-a dus o campanie împotriva polițiștilor, care au fost speriați de consecințele pe care le vor suferi dacă vor face uz de armă.

„Sediul Congresului SUA este o clădire simbol. Pentru noi, oamenii normali, ne este foarte greu să credem că astfel de clădiri nu au fost păzite cum trebuie. Cred că forțele de ordine au fost timorate. A existat și în America acest lucru. A existat o campanie foarte dură, Black Lives Matters.

Polițiștilor le-a fost frică să dea cu altceva decât cu gaze, din cauza consecințelor. Dacă luăm lucrurile așa cum sunt, la modul rece, acolo vorbim de câteva sute de oameni care au luat cu asalt o clădire și la care forțele de ordine nu au rezistat. Am văzut și în România astfel de scene”, a mai spus Andronic.

Vaccinul este un lucru bun

Campania de vaccinare va începe, în forță, peste câteva zile, când va debuta faza a 2-a. Dan Andronic a declarat că se va vaccineze și că va face asta din rațiuni ”practice”.

„Acum, în condiții de laborator, se pot simula și efectele secundare. Fiecare om, până la urmă, este o individualitate. Și un medicament nu are același efect la fiecare. Și sunt convins că vor exista efecte secundare pe termen lung. Nu știm, pentru că totuși e un vaccin care a fost acreditat într-un mod accelerat”, a mai spus jurnalistul.

Raportat la situația din Anglia și Franța, unde rata infectării crește de la o zi la alta, în România nu se poate vorbi despre o închidere totală. În Franța, tocmai s-au înăsprit măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„În Franța au aplicat programul de la șase la șase, și totul e închis. Măsura are o rațiune de îndiguire, nu una medicală. Ca să poți micșora numărul de cazuri, trebuie să reduci interacțiunea între oameni. Așa măcar știi sigur că, macar 12 ore pe zi, oamenii nu mai interacționează. A fost și perioada Crăciunului și a Anului Nou, când oamenii au simțit nevoia să iasă, ați văzut ce cozi erau la schi. Lumea simte nevoia să trăiască. Noi suntem ființe sociabile”, a mai spus Andronic.

Întreaga emisiune o puteți urmări AICI!