Lumea fotbalului este în doli! A murit la doar 48 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet

Lumea fotbalului este în doli! A murit la doar 48 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet

Este doliu în lumea fotbalului. Un celebru fotbalist a murit la 48 de ani, acesta fiind victima coronavirusului.

Lumea fotobalului este în doliu. Brazilianul Cleber Arado, fostul idol al echipei de fotbal Coritiba la finele anilor '90, a murit sâmbătă, la vârsta de 48 ani. Celebrul fotbalist a încetat din viață după ce a fost victima COVID-19, a anunţat clubul din statul brazilian Parana, citat de EFE.

Arado a fost internat într-un spital din Curitiba la sfârşitul lunii noiembrie, ca urmare a complicaţiilor provocate de coronavirus. Din nefericire, din cazua unei pneumonii, în ultimele zile starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

Primarul din Curitiba, Rafael Greca, a decretat doliu oficial în oraş în urma morţii fotbalistului, care a fost golgheterul echipei „verzilor”, cu care a câştigat Campionatul Paranaense în 1999, ajutând-o să pună capăt unei perioade de un deceniu fără niciun titlu regional.

Ne puteți urmări și pe Google News

În perioada în care a jucat pentru Coritiba, Cleber Arado a marcat în total 45 de goluri.

Brazilia a înregistrat până în prezent 7,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 195.000 de decese, printre victime numărându-se şi alte personalităţi din lumea fotbalului, între care şi Rene Weber, fostul jucător al echipelor Fluminense şi Vitoria Guimaraes, care a cuceri medalia cu argint cu selecţionata Braziliei la Jocurile Olimpice din 1984.

Preşedintele Bolsonaro critică „graba” privind vaccinarea anti-COVID-19 a populaţiei

În urmă cu câteva zile, preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat că „graba” manifestată în jurul vaccinării populaţiei împotriva noului coronavirus nu este justificată, în condiţiile în care planul naţional de imunizare adoptat de guvernul său a devenit ţintă a numeroase critici, relatează AFP.

„Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt”, a declarat preşedintele brazilian într-un interviu acordat fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro, difuzat pe YouTube.

„Însă graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor”, a spus Jair Bolsonaro.

Preşedintele de extremă-dreapta este sceptic în ceea ce privește vaccinul împotriva noului coronavirus, susținând că există șanse destul de mari să apare efecte adverse.