Zi de mare sărbătoare pentru milioane de credincioși! Rugăciunea care te ferește de boli

Zi de mare sărbătoare pentru milioane de credincioși! Rugăciunea care te ferește de boli

Sărbătoare pe 2 ianuarie 2020. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Serafim de Sarov.

În calendarul creştin ortodox, Sfântul Serafim de Sarov este sărbătorit de două ori, la 2 ianuarie, dată la care sfântul a trecut în veşnicie, şi în 19 iulie, ziua sa de naştere, precum şi ziua când a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă, în 1903.

De-a lungul vieții sale, Serafim de Sarov s-a luptat cu o boală grea. Cu toate acestea, cu ajutorul credinței și a rugăciunii acesta a reușit să se vindece.

Canonizarea sa a avut loc în prezenţa familiei imperiale, a numeroşilor ierarhi şi a unei mulţimi de sute de mii de persoane, venite din toate părţile Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, în această zi sfântă, pentru a putea fi mereu ferit de boli și a fi mereu sănătos este recomandat să rostești rugăciunea împotriva bolilor, către Sfântul Serafim de Sarov.

CITEȘTE ȘI Scandal uriaş în Regatul Unit! Ce i se cere Reginei Elisabeta a II-a să facă. Meghan şi Harry sunt ţinta

„O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere. Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu. Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Cinste Maicii Domnului. Amin”.