Totul se întoarce de unde a pornit. Noua tulpină de coronavirus a ajuns în China

Totul se întoarce de unde a pornit. Noua tulpină de coronavirus a ajuns în China

China a raportat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus care a fost descoperită în Marea Britanie, în urmă cu doar câteva săptămâni.

Conform unei publicații coordonate de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), China a raportat primul caz de infecţie cu noua tulpină de coronavirus care a apărut în Marea Britanie, transmite joi Reuters.

Noua tulpină a coronavirusului a fost identificată la o tânără în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie. Ea a fost testată pozitiv la Shanghai, pe data de 14 decembrie, conform publicaţiei China CDC Weekly.

„Pacienta 0” din Shanghai a fost transferată de urgență la o instituţie medicală desemnată de autorităţi, unde a intrat în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în rândul contacţilor apropiaţi ai tinerei.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITEȘTE ȘI Pericol uriaș pentru omenire în 2021. La ce se așteaptă specialiștii ANM

„Cazul reprezintă o mare ameninţare potenţială pentru prevenţia şi controlul noului coronavirus în China”, conform publicaţiei citate.

Zeci de state și-au închis graniţele faţă de Marea Britanie

Zeci de ţări au luat decizia de a stopa zborurile și alte legături cu Marea Britanie pentru a împiedica răspândirea acestei noi tulpini virale, despre care oamenii de ştiinţă spun că se transmite cu 40% până la 70% mai uşor decât varianta iniţială a virusului.

Această variantă include o mutaţie genetică care, teoretic, poate duce la răspândirea mai uşoară a COVID-19.

Pe data de 20 decembrie, autoritățile din România au decis suspendarea zborurilor spre și dinspre Regatul Unit al Marii britanii și Irlandei de Nord.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat această măsură având în vedere „având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică precum, și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la niveluL Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul national”.