Asistent medical, testat pozitiv la o săptămână după ce a primit vaccinul Pfizer

Asistent medical, testat pozitiv la o săptămână după ce a primit vaccinul Pfizer

Un asisten medical a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după prima doză de vaccin. Experții spun că sunt necesare două doze pentru o eficiență deplină.

Un asistent medical în vârstă de 45 de ani din California a dat test pozitiv pentru COVID-19 la mai mult de o săptămână după ce a primit vaccinul Pfizer, a anunţat ABC News.

Matthew W, asistent medical la două spitale locale diferite, a scris într-o postare pe Facebook, pe 18 decembrie, că a primit vaccinul Pfizer, spunând totodată că l-a durut brațul după vaccinare, dar că nu a suferit alte efecte secundare.

Ce i s-a întâmplat în Ajunul Crăciunului

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a îmbolnăvit după ce a lucrat într-un schimb în unitatea COVID-19. Asistenul a avut frisoane și mai târziu s-a ales cu dureri musculare și oboseală. S-a dus imediat la un loc de testare a spitalului și a dat rezultate pozitive pentru COVID-19 a doua zi după Crăciun, se arată în raport.  Medicul Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Family Health Centers din San Diego, spune că această situaţie nu este una neașteptată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10 până la 14 zile până când vei începe să dezvolți protecție împotriva vaccinului”, a spus Ramers, şi continuă: „Prima doză credem că oferă aproximativ 50% protecţie și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a mai spus expertul.

Producătorul american de medicamente a declarat că Pfizer va revizui toate informațiile disponibile despre acest caz și toate rapoartele despre orice diagnostic confirmat după vaccinare.

E posibil ca unele persoanele să fi contractat boala înainte sau imediat după vaccinare

„Pe baza studiului nostru de siguranță și eficacitate în faza 3, vaccinul oferă o anumită protecție împotriva COVID-19 în decurs de aproximativ 10 zile de la prima doză și substanțial mai mare după a doua doză, susținând astfel necesitatea celui de-al doilea vaccin”, a explicat producătorul american de la Pfizer. Iar una dintre explicaţii ar  fi că: este posibil ca unele persoanele să fi contractat boala chiar înainte sau imediat după vaccinare, scrie ndtv.