Scandal de proporții în CGMB! „Este abilitat să aplice chiar forță fizică”

Scandal de proporții în CGMB! „Este abilitat să aplice chiar forță fizică”

Consilierii PSD anunță că nu au dorit să ia parte de la ședința de Consiliu General care trebuia să aibă loc luni seară, la ora 19:00.

Decizia consilierilor PSD a fost luată după ce săptămâna trecută aceștia au refuzat să participe online la ședința la care trebuiau să fie validați viceprimarii Capitalei, luând astfel naștere un adevărat scandal între ei și Nicușor Dan.

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, a făcut public un document semnat de Nicușor Dan în care este prevăzută interzicerea accesului tuturor consilierilor.

„Grupul consilierilor generali PSD nu va lua parte la ședința de Consiliu General al Municipiului București convocată astăzi la ora 19.00. Am luat această decizie în urma abuzului primarului general care interzice intrarea în sala de ședință a consilierilor generali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am luat cunoștință cu stupoare și indignare de solicitarea adresată de primarul general directorului general al Poliției Locale, prin care i se cere explicit acestuia să împiedice intrarea în sala de consiliu chiar a consilierilor generali.

În dispreț total față de ce înseamnă ședința de Consiliu General, primarul general îl roagă pe șeful Poliţiei Locale să ”dispună toate măsurile necesare astfel încât accesul consilierilor generali în cadrul sălii de ședință să se realizeze doar în momentul în care aceștia sunt chemați de către Secretarul General/Preşedintele de ședință, în funcție de punctele dezbătate pe ordinea de zi, respectiv accesul a câte unui singur consilier general”.

Având în vedere această solicitare revoltătoare, făcută în ciuda faptului că sala de ședința a Consiliului General este suficient de mare pentru a permite distanțarea fizică a unui grup restrâns dintre consilierii generali, pentru a se putea păstra măsurile de igienă sanitară, am luat legătură cu șeful poliției locale Daniel Rașica, de la care am aflat faptul că acesta este abilitat să aplice chiar forță fizică în cazul în care consilierii generali nu se supun acestei solicitări.

În acest caz, grupul consilierilor generali PSD nu se va prezența la ședința de Consiliu General de astăzi”, a scris Aurelian Bădulescu într-o postare pe Facebook