S-a stins un „monstru sacru” al filmului. O româncă celebră i-a schimbat destinul

S-a stins un „monstru sacru” al filmului. O româncă celebră i-a schimbat destinul

Descendent al unei adevărate dinastii a scenei, actorul care avea să primească de-a lungul impresionantei sale cariere nu unul, ci două premii César a cunoscut mai întâi gloria sportivă. Faimoasa actriță româncă Elvira Popescu este cea care i-a schimbat destinul.

Născut la Neuilly-sur-Seine pe 15 iunie 1936,  a crescut înconjurat de celebrități precum Malraux, Sartre, Casarès și Ernest Hemingway, care i-a fost chiar naș. Neglijat de niște părinți egocentrici, nu este atras de lumea artistică. Încearcă o mulțime de meserii. E jurnalist la Paris Match, asistentul unui fotograf celebru și un mare pasionat de sport.

De altfel, chiar și după ce începe să cocheteze cu actoria, nu renunță la pasiunea sa. Nu numai că e partenerul de antrenament al ciclistului  Stephen Roche, viitorul câștigător al Turului Franței, dar cucerește el însuși laurii gloriei sportive. E de două ori campion al Franței la bob (în 1963 e victima unui accident cumplit înaintea Jocurilor Olimpice de la Innsbruck) și câștigă raliul Paris-Dakar în 1983 în calitate de copilot al lui Jacky Ickx .

Putin glumește iar: „Granițele Rusiei nu se termină nicăieri”. A mai postat un cap de pod

Elvira Popesco i-a schimbat destinul

Un interviu pe care i l-a luat faimoasei actrițe Elvira Popesco avea să-i schimbe destinul: „Nu poți rămâne jurnalist cu un asemenea numeTrebuie să fii actor, i-a spus actrița, care i-a încredințat, în 1955, trei roluri. Așa se face că a intrat la Conservator și a început să se intereseze și de cinema. În 1959, în Rue des prairies joacă alături de  Jean Gabin. Aveau să urmeze, până la sfărșitul vieții, nu mai puțin de 150 de filme și producții de televiziune, în care Claude Brasseur a apărut alături de actori faimoși precum Jean-Paul Belmondo , Michel Piccoli sau Sophie Marceau. Pe lângă cele două premii César, a fost distins cu Premiul Moliere, Globul de Cristal. A primit chiar și legiunea de Onoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

NASA a testat cu brio „teleportarea cuantică”! Experimentul va schimba din temelii lumea!

A murit înconjurat de familie

S-a stins din viață murit marți, 22 decembrie, la vârsta de 84 de ani. „Claude Brasseur a murit în această zi înconjurat de familia sa. Nu este o victimă a Covid-19. Va fi înmormântat la Paris în conformitate cu regulile sanitare și se va odihni alături de tatăl său în cimitirul Père-Lachaise din Paris ”, a anunțat Elisabeth Tanner, șefa agenției Time Art, notează Le Monde.

A dat molima în serviciile de spionaj. Virusul britanic mutant și iubirile interzise