Putin glumește iar: „Granițele Rusiei nu se termină nicăieri". A mai postat un cap de pod

Putin glumește iar: „Granițele Rusiei nu se termină nicăieri". A mai postat un cap de pod

Pe internet face și acum furori un filmuleț în care președintele rus Vladimir Putin spune, surâzând, că granițele Rusiei „nu se termină nicăieri”.

Momentul a fost surprins cu ani în urmă de camerele de luat vederi la festivitatea de premiere a elevilor care au participat la un concurs de geografie. La un moment dat, Vladimir Putin testează cunoștințele unuia dintre premianți, întrebându-l  despre granițele Rusiei. Elevul se grăbește să-și etaleze cunoștințele. Începe cu strâmtoarea Bering, unde se află granița dintre Federația Rusă și Statele Unite ale Americii. Cu un zâmbet larg, Putin îl întrerupe și îl corectează, granițele Rusiei „nu se termină nicăieri”...

Filmulețul îl puteți vedea aici. După cum vedeți, abia după minute bune de aplauze și râsete, se aude din nou vocea „Țarului”, care spune că a fost o glumă și, de fapt, elevul are dreptate.

Moscova se întrece cu gluma

O fi glumă, dar multora nu prea le vine să râdă. De când a devenit liderul Rusiei, Putin urmărește sistematic să atragă în sfera de influență a Rusiei țări de pe toate continentele. Cel mai adesea cu ajutorul exportului de „securitate”. Ultimul exemplu vine din Africa, mai precis din Republica Centrafricană, unde Rusia a trimis încă 300 de instructori militari pentru a opri ofensiva grupurilor rebele.

A dat molima în serviciile de spionaj. Virusul britanic mutant și iubirile interzise

„Pentru a ajuta guvernul de la Bangui să consolideze capacitățile defensive ale Republicii Centrafricane, Rusia a răspuns rapid (Republicii Centrafricane) și a trimis 300 de instructori suplimentari pentru pregătirea armatei naționale”, a declarat Ministerul Rus de Externe, într-un comunicat de presă, citat de Le Figaro.

Purtătorul de cuvânt al guvernului din Africa Centrală, Ange Maxime Kazagui, a informat și el despre sosirea a „câteva sute” de soldați ruși înarmați cu armament greu ca parte a unui acord bilateral de cooperare, fără a specifica numărul exact sau data la care aceștia vor ajunge în țară.

Marți, diplomația rusă și-a exprimat „serioasa îngrijorare” cu privire la evenimentele din ultimele zile, care au dus la „o deteriorare gravă a situației de securitate în acest stat”.

Poate fi controlat creierul prin vaccin? Iată ce scria, în 1885, un neurolog de geniu

În Republica Centrafricană, țară pustiită de un război civil sângeros, grupurile armate ocupă mai mult de două treimi din teritoriu. Trei dintre cele mai puternice gherile au anunțat că au încheiat o alianță și au atacat vineri drumurile vitale pentru aprovizionarea capitalei Bangui.

Situația este cu atât mai tensionată, cu cât duminica viitoare sunt programate să aibă loc alegeri prezidențiale și parlamentare. Președintele Faustin Archange Touadéra, care spear să fie reales, se bazează de multă vreme pe companiile de securitate rusești care-i asigură securitatea.  Mai mult, instructorii ruși pregătesc forțele armate ale acestei țări de 4,9 milioane de locuitori, care una dintre cele mai sărace din lume.

Va împlini Papa Francisc profeția apocaliptică făcută acum 900 de ani? El e ultimul papă?

Ne puteți urmări și pe Google News