AUR este partid extremist, naţionalist, creştin-ortodox sau legionar? Sondaj

AUR este partid extremist, naţionalist, creştin-ortodox sau legionar? Sondaj Sursa foto. EVZ

În urma unui sondaj efectuat de Avangarde în perioada 11-19 decembrie, românii au ajuns la concluzia că partidul AUR este mai ales extremist, naţionalist, creştin-ortodox, patriot, moderat, dar şi legionar.

Sondajul postelectoral a vizat percepţiile publice legate de noul partid, AUR, care la ultimele alegeri parlamentare a obţinut 9,17% dintre voturi la Senat şi 9,08% la Camera Deputaţilor. Acest sondaj a fost realizat telefonic pe un eşantion de 900 de respondenţi, cu o eroare de +/- 3.2%.

Astfel, la întrebarea „din punctul dumneavoastră de vedere, partidul AUR este…” extremist, 29% dintre români au răspuns DA, 17% au spus NU, iar 54% nu au ştiut ce să răspundă sau n-au răspuns. 26% dintre români cred că AUR este naţionalist, 13% consideră că nu este naţionalist, în timp ce 61% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să spună.

Ce fel de partid este AUR?

Mai departe, 24% dintre români au indicat că AUR este un partid creştin-ortodox, 13% au spus că nu este creştin-ortodox, iar 63 nu ştiu sau n-au răspuns. 20% consideră că AUR este un partid patriot, 17% nu cred asta, iar 63% nu ştiu sau n-au răspuns.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar 14% dintre cei chestionaţi consideră că AUR este un partid moderat, 32% au spus că nu este moderat, iar 54% n-au ştiut ce răspundă sau n-au răspuns. 4% dintre partipanţii la sondaj crede că AUR este partid legionar, 22% nu cred asta, iar 74% nu ştiu sau n-au răspuns.

Cine a ajutat AUR să obţină 9% la alegeri?

La această întrebare, 25% dintre cei întrebaţi au răspuns că „nimeni, au reuşit singuri”, 14% au spus că n-au reuşit singuri, iar 61% nu au ştiut sau n-au răspuns. 23% cred că Diaspora a ajutat AUR să obţină 9%, 13% nu cred că Diaspora a ajutat AU, în timp ce 64% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să răspundă.

12% dintre respondenţi cred că Biserica Ortodoxă i-a ajutat pe cei din AUR să obţină 9%, 24% au spus NU acestui scenariu, iar 64% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să răspundă. 4% cred că Serviciile Secrete au ajutat AUR să ia 9% la parlamentare, 34% nu cred asta, iar 62% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să răspundă.

Dintre cei care au participat la sondajul Avangarde, 3% cred că Rusia a ajutat AUR să ia 9% la alegerile parlamentare din 6 decembrie, 35 nu cred în această posibilitate, iar 62% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să răspundă.

Sondaj Avangarde. Este AUR un partid legionar?

Sondaj Avangarde. Cine a ajutat partidul AUR să obţină 9% la alegerile parlamentare?

Sondaj Avangarde. Noul partid AUR este extremist, naţionalist, creştin-ortodox, patrior sau moderat?