Ludovic Orban, comparat cu Richard al III-lea. În glumă. Președintele PNL nu mai are nici cal, nici regat

Ludovic Orban, comparat cu Richard al III-lea. În glumă. Președintele PNL nu mai are nici cal, nici regat

Mihai Tudose l-a persiflat pe Ludovic Orban din cauza setei pentru putere care l-a adus pe președintele PNL în situația de fi contestat în interiorul partidului.

Mihai Tudose, fost premier al României, al României, l-a ironizat pe Ludovic Orban, după ultimele evenimente petrecute în politică. El l-a persiflat pe liderul Partidului Național Liberal (PNL), pentru că ține neapărat să ocupe o funcție în noua structură politică de la nivel înalt.

,,Dau un regat pentru un cal“ - Richard ,,Dau tot pentru un scaun” - Orban Richard nu a sfârșit bine....”, a scris Mihai Tudose pe Facebook Ex-prim-ministrul României a făcut referire la un citat celebru al literaturii universale: „Dau un regat pentru un cal”. Vorbele i-au fost atribuite de William Shakespeare regelui Richard al III-lea din Casa York, în piesa de teatru care îi poartă numele monarhului care a domnit în Anglia în perioada 1483-1485. Deși a stat o perioadă pe scurtă, el a fost cunoscut ca un despot sângeros și a dus o luptă de uzură cu rivalii din Casa Lancaster. Disputa a fost numită Războiul celor Două Roze și a avut ca punct final bătălia de la Bosworth. Acolo a și murit Richard al III-lea. A plecat, dar cu gândul a rămas la Palatul Victoria Revenind la războiul rozelor din România, Ludovic Orban și-a dat demisia din fruntea Executivului, la data de 7 decembrie. „Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, afirma premierul. Ulterior, în această săptămână, în timpul negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare, Orban a vrut să intre din nou în jocul pentru fotoliul de la Palatul Victoria și a căutat susținere în PNL. Nu i-a reușit mișcarea, iar cei de la USR-PLUS nici nu au vrut să audă de așa ceva. Vineri, se părea că Orban va obține președinția Camerei Deputaților, dar varianta nu mai e sigură din cauza neînțelegrilor interne avute de liberali.