L-a dărâmat China pe Trump? Ce lovitură pregătesc serviciile secrete americane

L-a dărâmat China pe Trump? Ce lovitură pregătesc serviciile secrete americane

Șeful spionilor lui Donald Trump a amânat prezentarea raportului confidențial în fața Congresului în legătură cu acțiunile străine care au urmărit să influențeze alegerile din 3 noiembrie.

Un comunicat al biroului directorului Comunității de Informații, John Ratcliffe, de miercuri seara, arată că data limită, care era vineri, 18 decembrie, nu va fi respectată, deoarece ofițerii de carieră din servicii spun că au „primit informații pertinente după alegeri și mai multe agenții nu au terminat să le pună cap la cap”.

Ratcliffe lua în calcul, marțea aceasta, să refuze să semneze raportul dacă acesta nu va reflecta mai concret amenințarea la adresa securității naționale reprezentată de China, potrivit unor surse familiare cu această chestiune, citate de Bloomberg.

Raportul lui Ratcliffe trebuia să fie prezentat Congresului în timp ce Donald Trump continuă să nu recunoască victoria în alegeri a lui Joe Biden. Președintele afirmă că pe 3 noiembrie și în zilele următoare a avut loc o fraudă de proporții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mâna lungă a Chinei

Ratcliffe și alte nume importante din administrația Trump – cum ar fi consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien, secretarul de stat Mike Pompeo și Procurorul General William Barr – au afirmat în vară că regimul comunist din China reprezintă o amenințare mai mare pentru alegeri decât Rusia.

În ultimelele luni, ei au emis o mulțime de avertismente că Beijingul încearcă în mod discret să influențeze politica și cultura americană, de la legislativele statelor la filmele hollywoodiene și de la campusurile universitare la parcurile tematice Disney.

Agențiile de informații americane au citat China și Iranul pentru tentativele lor de ingerință în alegerile din 2020, pentru a împiedica realegerea lui Trump.

În septembrie, directorul FBI, Christopher Wray, s-a concentrat pe Rusia în cadrul unei audieri în fața Comisiei de Informații a Camerei, afirmând că încearcă să îl „denigreze” pe Biden prin rețelele sociale.

Informații noi în mandarină

Trump l-a ironizat pe Wray într-un mesaj pe Twitter pentru că răspândește informații false, afirmând despre China că „este o amenințare MULT mai mare decât Rusia, Rusia, Rusia”.

Îngrijorările lui Ratcliffe sunt alimentate de noi informații care oferă o imagine mai completă despre ceea ce conducătorii chinezi au plănuit pentru a-l împiedica pe Trump să fie reales, spun sursele citate de Bloomberg, care nu este câtuși de puțin o simpatizantă a actualului președinte. Dimpotrivă.

Aceste noi informații, dintre care unele în mandarină și culese în săptămânile de dinainte și de după alegeri, sunt în continuare în curs de evaluare, a declarat una dintre surse.