Anunţul aşteptat de întreaga omenire! Vaccinul Moderna ar bloca şi transmiterea virusului

Anunţul aşteptat de întreaga omenire! Vaccinul Moderna ar bloca şi transmiterea virusului

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA (FDA) se pregăteşte de aprobarea serului dezvoltat de Moderna. Serul este definit ca „sigur şi eficace”.

„Dacă datele se confirmă, virusul e terminat”. Virusologul Roberto Burioni comentează entuziasmat ştirea care a venit de le Food and Drug Administration, privind vaccinul Moderna: este eficace şi sigur şi centrează parametrii pentru o folosire de urgenţă, a afirmat stafful FDA într-un raport făcut public în vederea hotărârii oficiale din 17 decembrie privind folosirea lui.

„Vaccinul Moderna se pare că blochează transmiterea virusului”

Este vestea dată de virusolog pe pagina sa de Facebook. „Apar date noi şi voi împărtăşi aceste lucruri cu studenţii şi colegii mei. Faptul că există posibilitatea ca acest vaccin să blocheze transmiterea virusului, este o chestiune nemaipomenită”.

Vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%, dezvăluie Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) confirmând rezultatele precedente transmise de către instituţie. Observaţiile staffului FDA deschid cale liberă autorităţilor americane la vaccin şi sunt adunate într-un raport publicat înaintea votului definitiv aşteptat azi,17 decembrie. Săptămâna trecută FDA a aprobat folosirea în stare de urgenţă a vaccinului similar al Pfizer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Documentul, de 54 de pagini, difuzat de FDA aşează în fapt vaccinul Moderna pe picior de egalitate cu acela al Pfizer-BioNTech

FDA i-a dat o evaluare pozitivă exact cu o săptămână în urmă, dându-i calea liberă definitivă din partea experţilor, joia trecută şi verdictul final vineri. Iar primele doze de vaccin au fost deja administrate în SUA de către operatorii sanitari.

La fel ca şi în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech, decizia finală ar putea veni în 48 de ore de la publicarea acestui raport preliminar. Asta ar însemna că joi noaptea să fie luată o decizie şi vineri să înceapă distribuirea vaccinului în Statele Unite. Infrastructura e pregătită, a început deja vaccinarea.

Moderna e mai uşor de folosit, se păstrează la -20 de grade Celsius, nu la -70.

Evaluarea FDA spune că cele mai multe efecte adverse severe, în cazul vaccinului Moderna, au apărut după a doua doză de vaccin şi cele mai multe dintre ele au fost la pacienţii tineri, nu la cei de peste 65 de ani. Mărirea ganglionilor limfatici a fost cea mai frecventă reacţie severă.

91% dintre participanţii la studiu au spus că i-a durut locul în care au fost vaccinaţi. 7 din 10 oameni au fost obosiţi, pe 63% i-a durut capul şi aprope 60 la sută au avut dureri musculare. Oamenii care au luat parte la studii, au spus că toate durerile au dispărut rapid după ce au luat un calmant, scrie Huffingtonpost.