China aruncă în luptă prima generație de Super-Soldați

China aruncă în luptă prima generație de Super-Soldați

Lucrurile nu s-au liniștit la frontiera comună China – India din Himalaya. Locul pare să fi devenit poligonul de încercare al unor tehnologii militare ultimul răcnet.

S-a vorbit despre China că ar fi folosit acolo arme top-secret cu microunde împotriva trupelor indiene pe Linia de Control de la Ladakh.

Apoi, s-a spus că tancurile indiene ar fi ocupat tot terenul înalt din regiunea transfrontalieră himalayană.

Alte multe afirmații au fost făcute, dar toate au fost dezmințite de înalții oficiali din ambele părți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Singurul lucru cert este că militarii ambelor tabere se luptă cu temperaturile cumplit de scăzute din regiune, mai ales în acest sezon.

Iron-Men în Tibet

În aceste condiții vitrege, a apărut o nouă relatare – cel puțin bizară – că trupele chineze de frontieră, din regiunea Ngari, în regiunea autonomă Tibet, ar fi primit un costum exoschelet de tipul „Iron Man”, care le permite să realizeze sarcini dificile în condiții grele, la mare altitudine.

Potrivit unui purtător de cuvânt militar chinez, citat de Global Times, costumul exoschelet ar fi eficient în misiuni precum livrarea de echipamente, patrularea și misiunile de pază.

Trupele frontaliere ale Armatei Populare de Eliberare chineze, cantonate la Ngari, la peste 5000 de metri altitudine, ar fi început să utilizeze exoscheletele, care le permit să poarte încărcături cu greutatea unei persoane adulte, evitând riscul unor afecțiuni grave la picioare sau coloană, a relatat televiziunea centrală chineză, CCTV, citată de Asia Times.

Dovada video

Cu ocazia unei recente misiuni de livrare de echipamente, mai mulți soldați atașați comandamentului militar al APE din Xinjiang au transportat hrană și apă, fiecare persoană cărând în jur de 20 de kilograme din aceste mărfuri în raniță, potrivit CCTV.

Greutățile din ranițe sunt transferate structurilor acestor exoschelete, în loc să apese pe picioarele militarilor, a declarat un soldat la televiziune.

Reportajul CCTV nu a oferit detalii tehnice despre exoschelete. Imaginile video din reportaj indică faptul că echipamentul este unul ușor și ne-motorizat.

Un astfel de tip de costum este în mod deosebit util la mare altitudine, a declarat un expert militar pentru Global Times, păstrându-și anonimatul.

Din cauza lipsei de oxigen, încărcăturile par mult mai grele decât sunt în realitate, iar rezistența umană se reduce pe măsură ce altitudinea crește, a spus expertul, adăugând că un exoschelet îl poate ajuta pe purtătorul său să economisească energie și să își protejeze articulațiile.

În plus, trupele chineze au dificultăți mai mari de a se adapta la condițiile mai dure de la înălțime, dificultăți pe care rivalii indieni nu le au.

Soldații SF

Săptămâna trecută, experți americani au afirmat că de multă vreme China lucrează la crearea unei falange de super-soldați, cu vedere și forță mult îmbunătățite.

John Ratcliffe, directorul comunității americane de informații al lui Donald Trump, a declarat că guvernul chinez efectuează teste biologice pe soldații săi, pentru a putea domina planeta „economic, militar și tehnologic”.

Într-un editorial din Wall Street Journal, Ratcliffe a scris că China folosește ingineria genetică pentru a modifica embrionii umani și a crea astfel militari capabili să lupte mai dur, mai mult și mai eficient.